Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αποχωρεί οριστικά από την ΕΡΤ ο Τάκης Σπηλιώπουλος

Αποχωρεί οριστικά από την ΕΡΤ ο παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής της κρατικής, «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» Τάκης Σπηλιώπουλος, αφού δεν αποδέχτηκε την ανανέωση της σύμβασής του.

Σε επιστολή του προς την κρατική τηλεόραση τονίζει μεταξύ άλλων:

«Αδυνατώ για ηθικούς λόγους και για λόγους δικαιοσύνης να αποδεχτών την ανανέωση της σύμβασής μου. Σεβόμενος απολύτως τον κανόνα που ορθώς όρισε η ΕΡΤ περί μονοθεσίας και με δεδομένο πως έχω απασχόληση, θεωρώ δίκαιο η θέση μου να παραχωρηθεί σε άλλο συνάδελφο, ο οποίος είναι άνεργος».

1 σχόλιο:

  1. «Κάτω από τις δραματικές συνθήκες που πλέον διαμορφώνονται στην κοινωνία και με δεδομένη την κατάρρευση του επαγγέλματός μας, με τις πολλές εκατοντάδες ανέργους συναδέλφους, αδυνατώ για ηθικούς λόγους και για λόγους δικαιοσύνης, να αποδεχθώ την ανανέωση της σύμβασής μου (…)Σεβόμενος απολύτως τον κανόνα που ορθώς όρισε η ΕΡΤ περί μονοθεσίας και με το δεδομένο πως (για την ώρα τουλάχιστον) έχω απασχόληση, θεωρώ δίκαιο να παραχωρηθεί η θέση μου σε άλλον συνάδελφο, ο οποίος να είναι άνεργος, εάν αυτό είναι εφικτό».
    Τι θέλει να πει ο κ.Τάκης Σπηλιόπουλος? Ότι παρ’ όλο που επιλέχθηκε βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων προσφέρει την θέση του για λόγους φιλανθρωπίας στον άνεργο συνάδελφο του???!!! Εξαρτάται κ Σπηλιόπουλε…. Κι εγώ για να ζήσω κάνω δύο δουλειές! Όλα είναι σχετικά. Μάλλον μοιάζει λαϊκιστικό το κριτήριο, πολύ περισσότερο αν κοινοποιήσει η ΕΡΤ τους μισθούς των συμβασιούχων.
    Η συνεκτίμηση των κοινωνικών κριτηρίων δεν αναιρεί τα άλλα βαρύνοντα κριτήρια. Τα πτυχία, το κύρος, το ταλέντο, την γνώση και την αξιόπιστη δημοσιογραφία που έχουν ανάγκη σήμερα οι τηλεθεατές. Αν επεκτείναμε αυτή την λογική, πανεπιστημιακοί θα γίνονταν μόνο οι «μη έχοντες» ή αφού θα εκλέγονταν θα παραχωρούσαν την θέση τους στον συνυποψήφιο τους άνεργο…
    Μήπως η ΕΡΤ θα έπρεπε να αφήσει τα προσχήματα και να βάλει χέρι σε κάποιους που με το καθεστώς της εξωτερικής παραγωγής εξασφαλίζουν ακόμη «αστρονομικές αμοιβές» (σύμφωνα με λίστα που είχε δημοσιευθεί στην Ελευθεροτυπία, αν θυμάμαι καλά) σε σχέση με τις χαμηλές αμοιβές των συμβασιούχων? Γιατί αυτό το καθεστώς δεν αμφισβητείται? Κάνοντας οικονομία από τα παραπάνω, ίσως η ΕΡΤ θα μπορούσε να επαναπροσλάβει τελικά όχι μόνο ορισμένους , αλλά όλους τους συμβασιούχους (ίσως και άλλους, με αξιοκρατικά κριτήρια φυσικά …).Αυτό είναι πραγματική κοινωνική πολιτική και όχι παλιές…ιδέες και πρακτικές με νέο περιτύλιγμα.
    Μέσα σ’ ένα τέτοιο γενικό πλαίσιο, είναι ευπρόσδεκτη η γενναιοδωρία και η φιλανθρωπία του κ. Σπηλιόπουλου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...