Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΑΕΚ -ΟΦΗ- Η αναβολή της αναβολής για 3η φορά !

Συνεχίζεται το... θέατρο του παραλόγου με την αναμέτρηση ΑΕΚ-ΟΦΗ, η οποία δεν θα διεξαχθεί τελικά ούτε αύριο. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και η Αστυνομία εμμένουν στη θέση τους περί κινδύνου δημιουργίας επεισοδίων, επειδή η Ενωση δεν μπόρεσε να σφραγίσει εισιτήρια και το ματς πρόκειται να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κι έτσι δεν αποδέχθηκαν ούτε τη μετάθεση για αύριο του αγώνα, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα το μεσημέρι η Σούπερ Λίγκα.

Ο αγώνας αναβλήθηκε αρχικά το Σάββατο λόγω φόβων που εξέφρασε η Αστυνομία για τυχόν επεισόδια από οπαδούς που θα προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έλεγε πως δεν ήταν δική της απόφαση, ο ΟΦΗ φώναζε κι έλεγε να διεξαχθεί κανονικά, καθώς την Τετάρτη (22/2) έχει αγώνα για το Κύπελλο, η ΓΓΑ δεν το συζητούσε.

Η διοργανώτρια ανακοίνωσε πως το παιχνίδι θα γίνει τελικά στις 17:15 της Κυριακής.

Τελικά, τον «γόρδιο δεσμό» έλυσαν οι… ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μιας και τις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών σωματείων στο Σύνταγμα επικαλέστηκε – σε δεύτερο χρόνο η αστυνομία – ώστε να εισηγηθεί την εκ νέου αναβολή του αγώνα… Φυσικά, η εισήγηση της ξανά-υιοθετήθηκε από τον Πάνο Μπιτσαξή που ανακοίνωσε την εκ νέου αναβολή του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΟΦΗ.

Η εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
«Αφετέρου δεν είναι δυνατή η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την λήψη των αναγκαίων μέτρων κατά την τέλεση του εν λόγω αγώνα, καθόσον είναι ήδη δεσμευμένες και διατεθειμένες σε προγραμματισμένες σημαντικές εκδηλώσεις- υποχρεώσεις της ιδίας ( συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, λοιπές αθλητικές συναντήσεις κλπ), προτείνουμε για τους ίδιους λόγους, την εκ νέου αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης».

Η απόφαση του Γ.Γ.Αθλητισμού
«Αναβάλλεται μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, αναβλήθηκε με την υπ’ αριθμ. 27/17-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ορίστηκε εκ νέου από τη Super League, για τις 19 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ και ώρα 17:15. Οι λόγοι της νέας αυτής αναβολής, καταγράφονται στην εισήγηση της Αστυνομίας, την οποία κάνουμε αποδεκτή, διότι αφ’ ενός εξακολουθούν και υφίστανται τα δεδομένα που οδήγησαν στην χτεσινή απόφασή μας, αλλά και περαιτέρω την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 η Αστυνομία δεν είναι σε θέση για λόγους επιχειρησιακού προγραμματισμού της, να διαθέσει τις απαραίτητες δυνάμεις για την τήρηση της δημόσιας τάξης στο ΟΑΚΑ».
Υπάρχει μια περίπτωση, ωστόσο, να μην καθυστερήσει πολύ ο ορισμός του και συγκεκριμένα να πάει για την προσεχή Τετάρτη -αν συναινέσει, η ΕΠΟ ν’ αναβάλλει το προγραμματισμένο παιχνίδι Κυπέλλου του ΟΦΗ με τον Πανσερραϊκό.

Μπιτσαξής: «Η κυριαρχική εκτίμηση για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, ανήκει στην Πολιτεία

Δήλωση με αιχμές κατά της Σούπερ Λίγκας έκανε ο Πάνος Μπιτσαξής, λίγη ώρα μετά την απόφαση για εκ νέου αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ-ΟΦΗ. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τονίζει χαρακτηριστικά ότι «... κυριαρχική εκτίμηση για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, ανήκει στην Πολιτεία», ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη χθεσινή απόφαση της διοργανώτριας αρχής να αναβάλει την επόμενη (23η) αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Η δήλωση του Πάνου Μπιτσαξή: «Είναι αληθές ότι η αναβολή αγώνων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, προκαλεί δυσκολίες στις διοργανώτριες αρχές. Γι΄αυτό το λόγο, η λήψη του μέτρου αυτού, γίνεται πάντα με φειδώ, προσεκτική στάθμιση όλων των περιστάσεων και των κινδύνων.

Πρέπει όμως να γίνει με σαφήνεια και καθαρότητα αντιληπτό από τις διοργανώτριες αρχές, ότι η κυριαρχική εκτίμηση για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, ανήκει στην Πολιτεία. Αυτό πρέπει να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, οι διοργανώτριες αρχές, όταν παίρνουν αποφάσεις στο πεδίο της δικαιοδοσίας τους.

Ιδίως όταν, λαμβάνουν αποφάσεις αναβολής μιας ολόκληρης αγωνιστικής, για οποιοδήποτε λόγο εκτιμούν κατά την κρίση τους ουσιώδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...