Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οργανωμένοι οπαδοί συνεργάστηκαν για να κάψουν την Αθήνα

Δεν ήταν μόνο η κατάληψη της Νομικής η αρχή του χάους και της καταστροφής την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Στην αστυνομία φαίνεται πως δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους και τις προειδοποιήσεις από οργανωμένους οπαδούς ομάδων ότι θα κατέβαιναν όλοι μαζί την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ που επικαλείται αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, το διαδικτυακό ραντεβού των οργανωμένων είχε δοθεί μέρες και πολλοί έκαναν λόγο για ιστορική συμφωνία συνδέσμων για κοινό αγώνα κατά της κυβέρνησης! Εχει δοθεί ραντεβού στον Αγιο Δημήτριο στις 14:30 μετά από συνεννόηση και συμφωνία από επικεφαλής συνδέσμων και των 3 ομάδων.

Μια ημέρα πριν από την καταστροφή τα πανό στα γήπεδα προειδοποιούσαν: «Αύριο θα πάτε αδιάβαστοι», έγραφε πανό που είχαν κρεμάσει οι Πάνθηρες του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. «Μέσα από τα μάτια των πνιγμένων θα λάμψει η οργή των εξεγερμένων», ήταν το πανό των Φενταγίν στο Περιστέρι. «Οποιος ποθεί λευτεριά παίρνει σπαθί» έγραφε πανό στο Χαριλάου.

«Τα τελευταία χρόνια η στρατολόγηση πολλών αντιεξουσιαστών γίνεται μέσα από συνδέσμους οργανωμένων οπαδών. Πιο έντονο είναι το φαινόμενο σε συνδέσμους της ΑΕΚ, του Ατρομήτου, του Ηρακλή, του ΠΑΟ και του Πανιωνίου, αλλά καταγράφονται τέτοιες περιπτώσεις και σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, του Αρη, του ΠΑΟΚ», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός του Τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας.

Στο θάλαμο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν από τη γενικευμένη σύρραξη και την αρχή της καταστροφής και τον εμπρησμό δεκάδων κτιρίων στην Αθήνα, έγινε γνωστό πως τον σύνδεσμο της ΑΕΚ στα Εξάρχεια συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα, τα οποία αν και τα επιτηρούσε διμοιρία των ΜΑΤ, τους έχασε όταν μπήκαν στη Νομική. Στη συνέχεια διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και χτύπησαν στην πλατεία Κοραή και την οδό Σταδίου.

Σύμφωνα με την εικόνα που εκ των υστέρων απέκτησε η Αστυνομία, ομάδα οργανωμένων του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο Μοναστηράκι. Η Αστυνομία εκτιμά πως οργανωμένοι του Πανιωνίου κινήθηκαν στη λεωφόρο Συγγρού ενώ οι του Ολυμπιακού που έφτασαν στην περιοχή, ύστερα από το τέλος του αγώνα μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό, κινήθηκαν στο ύψος της Ομόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...