Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι «φάρος» για τους Έλληνες πολιτικούς

Ως τον αγαπημένο πολιτικών των Ευρωπαίων παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το γερμανικό περιοδικό πλέκει το εγκώμιο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία τόσο στις πρωτοποριακές του ιδέες, όσο και στις μεταρρυθμίσεις και μειώσεις δαπανών του δήμου που έχει κάνει.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι ο πιο ασυνήθιστος πολιτικός στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ωστόσο την επιμονή του κ. Μπουτάρη ότι δεν είναι πολιτικός, μιας και είναι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Το Spiegel επισημαίνει πως είναι ασυνήθιστο για τους διεθνείς παρατηρητές που εργάζονται για την τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα να λένε καλά λόγια για έναν Έλληνα πολιτικό. Ένα μέλος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα αναφέρομενος στο Έλληνα δήμαρχο είπε: «Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι η εξαίρεση, ένας φάρος. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να μάθουν κάτι από αυτόν».

Διαβάστε την συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη στο «Der Spiegel» στα αγγλικά εδώ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...