Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Η ''μαφία'' των αυτοκινήτων εξεπατούσε απελπισμένους ιδιοκτήτες!

Την εξάρθρωση τετραμελούς σπείρας που εξαπατούσε ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων, αποσπώντας τα οχήματά τους, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Ήδη συνελήφθησαν ένας 60χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, ο 28χρονος γιος του και μία 28χρονη από τη Γεωργία,  ενώ αναζητείται ο 64χρονος αδερφός του πρώτου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της υπεξαίρεσης και της απάτης κατ' επάγγελμα.

Τα θύματά τους προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη, το Περιστέρι Αττικής, την Πάτρα, την Κόρινθο και το Αίγιο, ενώ επρόκειτο για άτομα που διέθεταν τα οχήματά τους προς πώληση, αδυνατώντας, στις περισσότερες περιπτώσεις, να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος συντήρησής τους.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δράστες, αφού εντόπιζαν τα θύματα μέσω αγγελιών, τούς έπειθαν με διάφορα έντεχνα μέσα και προσχήματα να κάνουν πρώτα την μεταβίβαση των οχημάτων τους, ισχυριζόμενοι, ψευδώς, ότι στο μέλλον θα κατέβαλαν το ακριβές αντίτιμο για την αγοραπωλησία κι αφού έφερναν σε πέρας όλες τις γραφειοκρατικές εκκρεμότητες.

Ωστόσο, τα μέλη της οργάνωσης, είτε εξαπατώντας είτε χρησιμοποιώντας βία, αποσπούσαν τα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων ιδιοκτητών και ακολούθως άλλαζαν συνεχώς διευθύνσεις διαμονής, ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν από τον Ιούνιο του 2009 να γίνουν κάτοχοι 12 πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων κι ενός μηχανήματος έργων, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τις 310.000 ευρώ. Από το σύνολο των οχημάτων βρέθηκε μέχρι στιγμής και κατασχέθηκε μόλις ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...