Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Φως στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μ. Παπαγεωργίου

Ξεκαθάρισε  πλέον η κατάσταση γύρω, από τη μοίρα του απαχθέντος και τελικά δολοφονηθέντος τον Αύγουστο του 2012, 25χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, ύστερα από τις χθεσινές καταλυτικές καταθέσεις στο Μεικτό Πλημμελειοδικείο Αθηνών του καθηγητή Βιολόγου-γενετιστή κ. Γιώργου Φιτσιάλου και της δημοσιογράφου που ανέδειξε  την υπόθεση κ. Αγγελική Νικολούλη.


Ειδικότερα ο κ. Φιτσιάλος κατέθεσε, ότι οι δολοφόνοι του Μάριου Παπαγεωργίου, εντοπίστηκαν, διότι δεν είχαν προβλέψει την αλματώδη εξέλιξη και στους τομείς Βιολογίας και Γενετικής, που μπορούν πλέον να κάνουν ταυτοποιήσεις DNA, και σε  πλυμμένα με πολύ νερό αντικείμενα. 


Αυτό έκαναν  στο Πορτ—Μπαγκάζ και στον πυροσβεστήρα , στο πίσω κάθισμα και στη  πισινή πόρτα του αυτοκινήτου του θύματος, αλλά τα φωτάκια του προχωρημένου μηχανήματος εντόπισαν εννέα αξιοποιήσιμα σημεία.  Εξι με στίγματα αίματος και τρία με βιολογικό υλικό. Η ταυτοποίηση με το DNA  του θύματος έκλεισε επιστημονικά αμετάκλητα. Μόνον με καύση και μεγάλες ποσότητες χλωρίνης εξαφανίζονται το αίμα και το βιολογικό υλικό είπε ο πραγματογνώμονας.

Και  μόνον το γεγονός , ότι ολόκληρη η οικογένεια του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού της απαγωγής  κ. Πέτρου Μιχαλεάκου,   αρνήθηκαν να μιλήσουν στην εκπομπή μου και με  απέφευγαν,  όπως ο διάβολος  το λιβάνι αυτό λέει πολλά, κατέθεσε η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη.

Στη συνέχεια ανέλυσε στο δικαστήριο τις αντιφάσεις του Μιχαλεάκου και άλλων κατηγορουμένων, στις καταθέσεις τους .Oσον αφορά στους χρόνους, τους τόπους και τα μέσα που χρησιμοποίησαν τις τρεις πρώτες κρίσιμες μέρες της απαγωγής και της δολοφονίας. Πάντως κατέληξε χωρίς τον καταλυτικό ρόλο του μηχανήματος του κ. Φιτσιάλου που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η υπόθεση θα είχε πάει στο αρχείο, όπως πολλές άλλες ανάλογες.

Ρεπορτάζ Θ. Βαρίκος / ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...