Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δεν πήγε να καταθέσει στη δίκη Παπαγεωργόπουλου ο Γρέγος της Χρυσής Αυγής -Εξαλλος ο πρόεδρος

Επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αλλά και τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος, δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να καταθέσει στη δίκη Παπαγεωργόπουλου.


Αντ' αυτού, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε ο δικηγόρος του που ενημέρωσε ότι ο μάρτυρας δεν θα μπορέσει να καταθέσει αυτήν την εβδομάδα, λόγω υποχρεώσεών του σε διάφορες επιτροπές της Βουλής, αλλά και της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του.

Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου, Παναγιώτη Κατσιρούμπα, ο οποίος εμφανώς ενοχλημένος τόνισε: «Είναι αυτή συμπεριφορά προς το δικαστήριο; Θα έρθει μία μέρα και θα μας πει εδώ είμαι; Δεν γίνεται έτσι».

Κατα τ' άλλα στη 18η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας ξεχώρισε το ξέσπασμα του πρώην ταμία -και εκ των βασικών κατηγορούμενων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης- Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος, κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις της έδρας, υποστήριξε ότι δεν έκανε μόνος του την υπεξαίρεση.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα (...) Δεν ξέρουν όλοι αυτοί τι λεφτά τους έκλεψα; Αυτό λένε. Δεν βάλανε πέντε ανθρώπους να τους πουν πόσα τους πήρα εγώ ο απατεώνας; Αυτοί που λένε ότι είναι αθώοι;» διερωτήθηκε ο Σαξώνης, που από την πρώτη στιγμή έχει ομολογήσει την υπεξαίρεση και πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, όπως επίσης ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.

Ο πρώην ταμίας του δήμου επανέλαβε πως δεν έχει κάποια καταγραφή συνομιλίας ή φωτογραφία με τον πρώην γενικό γραμματέα, ούτε εκμυστηρεύτηκε σε κάποιο δικό του φιλικό πρόσωπο ότι έκλεβε καθ' υπόδειξη και προτροπή του Μιχάλη Λεμούσια. «Ήταν μία πράξη που δεν μας τιμά. Δεν μας τιμούσε και τότε. Δεν θα το έλεγα πουθενά ...Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα άλλο από συγγνώμη», ανέφερε μεταξύ άλλων και υποστήριξε ότι μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, περίμενε «κάλυψη» από τον Λεμούσια. Όταν τον επισκέφθηκα στο γραφείο του, εκείνος «με παρέπεμψε στον δήμαρχό μου», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την ολοκλήρωση της εξέτασης της πρώην υπαλλήλου του τμήματος Εξόδων του δήμου Θεσσαλονίκης Φωτ. Καμπάκη, ενώ τη σκυτάλη πήρε η πρώην προϊσταμένη του τμήματος διπλογραφικού συστήματος του δήμου, Δομν. Πετρίδου, η οποία, κατέθεσε ότι το τμήμα αυτό δεν λειτούργησε ποτέ και ότι οι υπάλληλοί του έκαναν απλώς καταχωρήσεις.

Η μάρτυρας τόνισε ότι εφαρμόστηκε μία παραλλαγή του διπλογραφικού συστήματος, χωρίς να είναι on-line τα στοιχεία, ενώ επεσήμανε τις αδυναμίες στην εφαρμογή του συστήματος, λόγω έλλειψης μηχανολογικού εξοπλισμού και του απαραίτητου λογισμικού. Ακόμη, σημείωσε ότι η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος είχε ανατεθεί απευθείας τα δύο πρώτα χρόνια, 2002-03, στην εταιρεία «Ορθολογισμός ΑΕ», «με απόφαση του δημάρχου» (έναντι 100.000 ευρώ κατ' έτος) και στη συνέχεια με διαγωνισμό στην ίδια εταιρεία. Παρατήρησε δε ότι κάθε χρόνο ήταν οι ίδιοι ορκωτοί ελεγκτές στο δήμο, εκτιμώντας ότι εάν λειτουργούσε το διπλογραφικό σύστημα οι λογιστές θα έκαναν πιο γρήγορα και εύκολα τον έλεγχο.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...