Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Έως 28 Μαρτίου η ηλεκτρονική υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων

Μέχρι την 28η Μαρτίου όλοι οι εργοδοτικοί φορείς θα πρέπει να έχουν αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρα επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις


Μέχρι την 28η Μαρτίου όλοι οι εργοδοτικοί φορείς θα πρέπει να έχουν αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρα επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις.


Αυτό υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύσει για τις υποβολές δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) έτους 2014, οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης των εισοδημάτων που προέρχονται από τις ανωτέρω βεβαιώσεις προ-συμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφόρησης από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δήλωσης θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους υπόχρεους να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις βεβαιώσεις, ώστε αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση στις δηλώσεις των φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...