Η απολογία τους στους ανακριτές της Αθήνας αφορούσε το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση,ενώ αν προκύψουν ενδείξεις συμμετοχής τους και στη δολοφονία Φύσσα, τότε η δικασtική λειτουργός του Πειραιά θα τους καλέσει να δώσουν αyτοτελείς απολογίες, οπότε και θα αποφασιστεί εκ νέου η ποινική τους μεταχείριση για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Μέχρι τώρα, όμως, ο ρόλος τους ερευνάται από τις Aρχές προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι στοιχειοθετείται ή όχι η ενδεχόμενη ανάμειξή τους σε άλλη αξιόποινη πράξη εκτός από αυτή της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για την οποία έχουν ήδη λογοδοτήσει και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, όπως και όλοι όσοι αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία, έφυγαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια.
Εκ του νόμου, όμως, για να κριθεί κάποιος προσωρινά κρατούμενος και να στερηθεί την προσωπική του ελευθερία θα πρέπει το αδίκημα που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη να τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 χρόνια. Και σε αυτή την περίπτωση απουσίαζε η αναγκαία αυτή προϋπόθεση. Ως εκ τούτου τα χέρια των δικαστών ακόμα και αν ήθελαν να κρίνουν διαφορετικά τους κατηγορούμενους ήταν δεμένα από τον ίδιο τον νόμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε το σχόλιό σας!