Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πέθανε βρέφος στο Νοσοκομείο Παίδων,από τον ιό της νέας γρίπης

Τη τελευταία του πνοή άφησε το βρέφος από τη Λιβύη, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εκτεταμένες βλάβες στους πνεύμονες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο ανιχνεύθηκε το στέλεχος Η1Ν1 της νέας γρίπης.

Υπενθυμίζεται ότι το μόλις 7,5 μηνών άτυχο μωρό, είχε έρθει στην Ελλάδα με βαριά συμπτώματα. Αρχικά νοσηλευόταν στη Λιβύη, όπου οι γιατροί δεν είχαν διαγνώσει ότι νοσούσε από τον ιό Α(H1N1) με επακόλουθο να λάβει λάθος φαρμακευτική αγωγή.

Στο «Αγία Σοφία» νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά οι γιατροί είχαν εντοπίσει σοβαρές βλάβες στους πνεύμονές του, γεγονός που τους έκανε απαισιόδοξους για την εξέλιξή του.

Παρά λοιπόν τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και τη φαρμακευτική αγωγή, σήμερα στις 10.30 το πρωί η Μπεν Χουσεΐν Μοχάμαντ Καντίγια κατέληξε λόγω μη αναστρέψιμης πνευμονικής βλάβης.

Στο μεταξύ, σημάδια βελτίωσης δείχνει το τελευταίο 24ωρο μία γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία επίσης έχει μολυνθεί από τον ιό Α(Η1Ν1) και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...