Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δίκη Ολλανδών δημοσιογράφων για συνέντευξη με κρυφή κάμερα από πρώην μέλους των Ες-Ες

Nederlands: Auto van het AVRO/TROS actualiteit...
Image via Wikipedia
Δύο δημοσιογράφοι της ολλανδικής τηλεόρασης θα δικαστούν στις 9 Φεβρουαρίου στη Γερμανία επειδή το 2009 πήραν συνέντευξη με κρυφή κάμερα από τον Χάινριχ Μπέρε, πρώην μέλος των Ες-Ες.

«Η έναρξη της δίκης θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο Εσβάιλερ. Μπορεί να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών επειδή έσπασαν το απόρρητο μιας εμπιστευτικής συνομιλίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Άαχεν, στο οποίο ανήκει το δικαστήριο του Εσβάιλερ.

Ο Μπέρε, που την εποχή εκείνη έμενε σε έναν οίκο ευγηρίας, το 2010 είχε κάνει καταγγελία στην Ολλανδική Δημοσιογραφική Επιτροπή.

Η τελευταία όμως έκρινε ότι οι δύο δημοσιογράφοι, Γιαν Πόνσεν και Γιέλε Φίσερ, δεν είχαν διαπράξει κάτι το ανάρμοστο, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπομπή EenVandaag της δημόσιας ολλανδικής τηλεόρασης NOS.

Το 1949 ο Μπέρε είχε καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο από δικαστήριο του Άμστερνταμ για τη δολοφονία τριών πολιτών, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 1944. Στη συνέχεια η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια και επικυρώθηκε το 2010 από δικαστήριο του Άαχεν.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Μπέρε ήταν μέλος μιας ειδικής μονάδας των Ες-Ες, της αποκαλούμενης «Σίλμπερταν» ή «Ειδική Ομάδα Φέλντμεγερ» των «Γερμανών Ες-Ες στην Ολλανδία». Κατάφερε να γλιτώσει τη φυλάκιση στην Ολλανδία και το 1954 επέστρεψε στη Γερμανία όπου έζησε για πολλά χρόνια χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...