Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σαμοθράκη: Τη θέρμανση σχολείων ανέλαβε ο στρατός

Δεν θα υποφέρουν πλέον από το τσουχτερό κρύο οι μαθητές στη Σαμοθράκη, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή που έλαβαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα μοιράζουν πετρέλαιο στα σχολεία, ακόμη και αν δεν περισσεύει στους ίδιους.

Τον τελευταίο καιρό το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής θύμιζαν περισσότερο... ιγκλού, παρά εκπαιδευτικά συγκροτήματα. Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνουν και μαρτυρίες των μαθητών.

Μετά το συνεχές αδιέξοδο που προέκυπτε στα συμβούλια καθηγητών και Γονέων και Κηδεμόνων, το πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων επιλύθηκε με την παρέμβαση των Ένοπλων Δυνάμεων που ανέλαβε τον ανεφοδιασμό με πετρέλαιο του σχολικού συγκροτήματος.

"Είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και σεβασμού στον καθημερινό αγώνα που δίνουν καθηγητές, μαθητές και γονείς στην ακριτική Σαμοθράκη", σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το ερώτημα είναι όμως τι γίνεται με τα υπόλοιπα, δεκάδες, σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια, οι μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές των οποίων υποχρεώνονται να κάνουν μάθημα φορώντας μπουφάν, σκούφους και γάντια

Να σημειωθεί άλλωστε ότι η έλλειψη πόρων έχει δημιουργήσει λειτουργικά προβλήματα, στα σχολικά συγκροτήματα, όχι μόνο του συγκεκριμένου νησιού, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...