Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πόλεμος στο internet

Πόλεμος στο διαδίκτυο, με αφορμή το κλείσιμο της δημοφιλούς ιστοσελίδας διακίνησης αρχεών Megaupload. Κι αυτό γιατί ακολούθησε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις hackers που έχουν καταγραφεί στα χρονικά του διαδικτύου. 
 
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα χθες 19/1 όταν το FBI ανακοίνωσε ότι προχώρησε στο κλείσιμο του Megaupload και στη σύλληψη επτά ατόμων που σχετίζονται με τη διαχείριση του. Η επιχείρηση έγινε τη στιγμή που δύο νομοσχέδια προωθούνται στο αμερικανικό κογκρέσο (SOPA και PIPA) και έχουν ως στόχο την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, και τα οποία αναμεσα σε άλλα έχουν προκαλέσει την αντίδραση ιντερνετικών κολοσσών όπως η Wikipedia, το Google και το Facebook. 
 
Πέρασαν μόνο λίγα λεπτά όταν στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter η ομάδα hacker, anonymous, εμφανίστηκε το εξής μήνυμα: "One Thing Is Certain: EXPECT US".  Με αυτό προανήγγειλαν την επίθεση, ως αντίποινα για το κλείσιμο του megaupload, σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, αλλά και στα site μεγάλων δισκογραφικών εταιριών και οργανισμούς πνευματικών δικαιωμάτων. 
 
Το ένα μετά το άλλο τα sites άρχισαν να πέφτουν, αφού στον «πόλεμο» που κήρυξαν οι anonymous συμμετείχαν 5.635 άτομα χρησιμοποιώντας ένα software με το όνομα LOIC (low orbit ion cannon). Αυτό που κάνει το LOIC είναι να κατευθύνει τεράστια επισκεψιμότητα στο site που στοχεύει με αποτέλεσμα λυγίζει τους servers. 
Ανάμεσα στα κυβερνητικά sites που έγιναν στόχοι ήταν αυτά του FBI, του υπουργείου δικαιοσύνης ακόμα και του Λευκού Οικού. 
 
Η λίστα των sites που «έπεσαν»: 
Department of Justice (Justice.gov) 
Universal Music (UniversalMusic.com) 
Belgian Anti-Piracy Federation (Anti-piracy.be/nl/) 
HADOPI law site (HADOPI.fr) 
U.S. Copyright Office (Copyright.gov) 
Universal Music France (UniversalMusic.fr) 
Senator Christopher Dodd (ChrisDodd.com) 
Vivendi France (Vivendi.fr) 
The White House (Whitehouse.gov) 
BMI (BMI.com) 
Warner Music Group (WMG.com) 
 
Η επίθεση είχε διάρκεια περίπου πέντε ώρες, και μετά από κάθε επιτυχία των anonymous, ο λογαριασμός τους στο twitter χαρακτήριζε το στόχο ως «tango down» (“Tango down” είναι ορολογία που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις μετά την εξολόθρευση κάθε εχθρικού στόχου και εσχάτως αναφέρεται και σε ιστοσελίδες που έχουν «πέσει») 
 
Μέχρι το πρωί της Παρασκευής οι περισσότερες ιστοσελίδες είχαν επανέλθει σε λειτουργία, με τους anonymous να προειδοποιούν ότι ο «πόλεμος» θα συνεχιστεί ανεξάρτητα με το αν θα ψηφιστούν τα επίμαχα νομοσχέδια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...