Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ανάκληση αυτοκινήτων Renault και Mini - Διαβάστε ποια μοντέλα

New_Renault_Kangoo_Concept
Image via Wikipedia
Σε ανάκληση συγκεκριμένων μοντέλων προχωρούν οι εταιρίες, λίγω προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στη ζώνη ασφαλείας και στη βοηθητική αντλία νερού, αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα:

Η Renault ανακαλεί 237 αυτοκίνητα (μοντέλο Kangoo II), που κατασκευάστηκαν από την έναρξη παραγωγής έως τις 1 Μαρτίου 2010, στα οποία υπάρχει πολύ μικρή στατιστική πιθανότητα χαλάρωσης της βίδας συγκράτησης της μπροστινής ζώνης ασφαλείας στο κάθισμα του αυτοκινήτου, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη σωστή συγκράτηση της ζώνης σε περίπτωση σύγκρουσης του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας καταναλωτή, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί λίγες περιπτώσεις παγκοσμίως, που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου RENAULT επιθυμούν, ώστε να γίνει αντικατάσταση της βίδας συγκράτησης της ζώνης ασφαλείας στο κάθισμα με άλλη βίδα ασφαλείας, βελτιωμένου τύπου και σχεδίασης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Mini Countryman Cooper
Image by kenjonbro via Flickr
Επίσης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρεία BMW HELLAS AE, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων ΜΙΝΙ μοντέλα Cooper S, Countryman Cooper S και JCW.

Η ανάκληση αφορά 1863 οχήματα, με ημερομηνίες παραγωγής: 07.03.2006- 18.01.2011, στα οποία ενδέχεται να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα στη βοηθητική αντλία νερού του στροβιλοσυμπιεστή (turbo) του κινητήρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η BMW HELLAS AE θα ενημερώσει με επιστολή τούς κατόχους των συγκεκριμένων οχημάτων, ώστε να επισκεφθούν οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, για να γίνει αντικατάσταση της βοηθητικής αντλίας νερού του στροβιλοσυμπιεστή, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...