Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμα 1 εκατ. ευρώ στην «Μπάμπης Βωβός» γιατι διαμόρφωνε τεχνητά την τιμή της μετοχής

Πρόστιμα ύψους 1 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός» και σε υπάλληλο της εταιρείας, καθώς διαπιστώθηκε ότι διαμόρφωναν τεχνητά την τιμή της μετοχής της εταιρείας.

Συγκεκριμένα επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ στον Αρμόδιο Βωβό, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός» και 500.000 ευρώ στον Ίωνα Βωβό, συγγενικό του πρόσωπο και υπάλληλο της εταιρείας για παράβαση του αρ.72, παρ. 2 του ν. 1969/1991.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά από καταγγελία που της διαβιβάστηκε το 2010, διενήργησε έλεγχο στις συναλλαγές επί της μετοχής της εταιρείας που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο από 1.7.2004 έως 30.9.2004. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι κ.κ. Αρμόδιος και Ίωνας Βωβός χρηματοδοτούσαν μεγάλο αριθμό προσώπων προκειμένου αυτά να διενεργούν συναλλαγές επί της μετοχής της εταιρείας «με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται τεχνητά, με μεθοδευμένο τρόπο, η τιμή της. Ως εκ τούτου, διαδόθηκαν ανακριβείς και παραπλανητικές πληροφορίες ως προς τη μετοχή της ως άνω εταιρίας, οι οποίες από τη φύση τους μπορούσαν να επηρεάσουν την τιμή και τις συναλλαγές επί της μετοχής αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...