Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Της ... Πάτρας το κάγκελο ! Το Λιμενικό συνέλαβε τον αντιδήμαρχο

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά το πρωινό συμβάν της σύλληψης από το Λιμενικό του αντιδήμαρχου Πατρέων κ. Γιώργου Σιγαλού, καθώς και εργαζόμενου του Δήμου, ο οποίος, εκτελώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έκοβε τα κάγκελα του λιμανιού.

Αυτήν την ώρα, στο λιμάνι έφθασε Εισαγγελέας, ο οποίος απήγγειλε στον εργαζόμενο κατηγορίες για πρόκληση φθοράς σε ξένη περιουσία και στον αντιδήμαρχο κ. Σιγαλό κατηγορία περί ηθικής συνέργιας.

Στο σημείο βρίσκονται αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, μαζί με τον δήμαρχο κ. Γιάννη ΔΗμαρά, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να προσαχθεί ο ίδιος αντί για τον εργαζόμενο, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Από την πλευρά τους, οι Λιμενικοί τονίζουν πως στήριξαν την προσαγωγή του Αντιδημάρχου σε έγγραφο του Εισαγγελέα που κατά παραγγελία του Υπουργείου Οικονομικών έχει διατάξει την σύλληψη όποιου προκαλεί "φθορές" στο λιμάνι.

Από τo Αγρίνιο όπου βρίσκεται για σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων και αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τις σημερινές εξελίξεις ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων αποτελεί ομόφωνο αίτημα της πόλης και ρητή δέσμευση τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης. Η υλοποίηση της δέσμευσης αυτής, που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, οφείλει να προχωρήσει αμέσως.

Καταδικάζω κατηγορηματικά τα σημερινά γεγονότα και τις συλλήψεις αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων. Οι αιρετοί κατά την άσκηση της πολιτικής τους, δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά και μόνο ως δράστες ποινικών αδικημάτων.

Η απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων είναι ένα πολιτικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλες τις πλευρές και η αντιμετώπιση οφείλει να είναι μια και μοναδική: Η άμεση και πλήρης απόδοση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο»

 newsplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...