Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ψάχνουν τις γιάφκες με τα όπλα της Χρυσής Αυγής


Ο αρχηγός έδινε εντολές για τα πάντα – Πουλούσαν προστασία σε αλλοδαπούς – Αλβανός στρατολογούσε παιδιά σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες – Διαβάστε όλο το πόρισμα του αντεισαγγελέα Βουρλιώτη

Φύλλο και φτερό κάνει η Αντιτρομοκρατική, έπειτα από εισαγγελική εντολή, τα σπίτια μελών της ΧΑ, τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όσο και σε όλη την επικράτεια.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και άλλων στελεχών, μελών ή συνεργαζόμενων με την ΧΑ ατόμων και εν όψει των απολογιών των κατηγορουμένων και της κατάρτισης των κατηγορητηρίων, οι εισαγγελικές αρχές και η αστυνομία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους.

Σε ό,τι αφορά στις αστυνομικές έρευνες, πρώτη προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, που σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία.

Παράλληλα, αναζητούνται συμπληρωματικά επιβαρυντικά για τους κατηγορούμενους στοιχεία και στο πλαίσιο αυτό γίνονται έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε κατοικίες βουλευτών που συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί έπειτα από τις έρευνες που έκαναν στο σπίτι του γενικού γραμματέα της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη νωρίς το πρωί του Σαββάτου (06:40), εκεί όπου βρέθηκαν τα τρία παράνομα όπλα, για τα οποία θα του ασκηθεί και δίωξη έβαλαν σκοπό να κατακερματίσουν την εγκληματική οργάνωση και να περισυλλέξουν όσα περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία μπορούν.

Σήμερα το πρωί, έρευνα στο σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, στα Ιωάννινα, πραγματοποιεί αυτή την ώρα κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έφθασε από τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι άντρες της ΕΛΑΣ έχουν ήδη προχωρήσει σε πρώτη έρευνα στο σπίτι του βουλευτή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν δυο πιστόλια, σκληροί δίσκοι, φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και γερμανικά κράνη.

Έρευνες έγιναν και στα βουλευτικά γραφεία της Χρυσής Αυγής


Στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας του Πειραιά και που συνελήφθη στα πλαίσια των συλλήψεων στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας αποκάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ανθυπαστυνόμος που συνελήφθη ετέθη σε διαθεσιμότητα και σε βάρος της διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το πόρισμα


Για στρατιωτική δομή, απόλυτη ιεραρχία, εκπαίδευση των μελών της με μεθόδους που παραπέμπουν στον τρόπο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας κάνει λόγο στο πόρισμά του για τη Χρυσή Αυγη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα:

«Η Χρυσή Αυγή πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετιάς του 1980-90 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμής ομάδας. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό και το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείου δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς. Σύμφωνα με το κατασταστικό της οργάνωσης, στο οποίο ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός αυτός, η ηγετική ομάδα και των δύο τμημάτων ήταν η ίδια με την εξουσία, όμως, του αρχηγού να είναι απόλυτη, κατα το χιτλερικό δόγμα Φίρερ Πρίντσιπ, η προσταγή του οποίου (του αρχηγού) ακόμα και σε ήσσονος σημασίας δράσεις ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη.

-«Κατά τη χρυσή αυγή όσοι δεν ανήκουν στη "λαϊκή κοινότητα" της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, Ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσο επίτευξης των επιδιώξεών τους».

-«Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή και ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας μπορεί να επιφέρει σκληρές έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνέπειες»

-«Στις προτεραιότητες της οργάνωσης είναι η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των μελών της η οποία λαμβάνει χώρα σε Μαλακάσα, Μάνδρα και Σαλαμίνα. Για τις ανάγκες της οργάνωσης χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστες τοποθεσίες»

-«Η στελέχωση των αποκαλούμενων "ταγμάτων εφόδων" γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και η εκπαίδευσή τους προσιδιάζει με αυτή των ενόπλων δυνάμεων»

-«Οι εντολές διαβιβάζονται από τον αρχηγό και στη συνέχεια στον κατώτερο στην ιεραρχία μέχρι και την τελική υλοποίησή τους»

-«Το μένος κατά των μεταναστών δεν είναι το ίδιο αδιάκριτο έναντι αυτής της κατηγορίας των προσώπων αφού σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν την πώληση στους τελευταίους διαφόρων ειδών και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς την ασφάλεια που έχουν ανάγκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...