Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνέλαβαν και πάλι(!) τον Λάκη Γαβαλά - Θα μπεί στη φυλακή ή...


Για άλλη μια φορά συνελήφθη ο Λάκης Γαβαλάς και όλοι αναρωτιούνται : Θα μπεί στη φυλακή ή θα αφεθεί και πάλι ελεύθερος; 

Οι υπέρογκες οφειλές του γνωστού επιχειρηματία προς το δημόσιο τον φέρνουν για άλλη μια φορά ενώπιον της δικαιοσύνης.  

Αυτή τη φορά το ύψος των οφειλών του 60χρονου εισαγωγέα ρούχων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 7.597.233,96 ευρώ!

Η πρώτη σύλληψη

Η είδηση της σύλληψης του Λάκη Γαβαλάς  τον περασμένο Δεκέμβριο είχε σοκάρει. Ο εκκεντρικός fashion trendsetter συνελήφθη απο το ΣΔΟΕ και την ΕΛΑΣ για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους περίπου 1.480.000 ευρώ.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο Κολωνάκι μετά την επιστροφή του κ. Γαβαλά από γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Λεωφόρου Συγγρού.

Η εντολή είχε δοθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, πρώην εισαγγελέα, κ. Ιωάννη Διώτη.


Ο Λάκης Γαβαλάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής St. Paul, ενώ έχει κάνει και σπουδές χορού στην Ιταλία, όπου χόρευε στο τηλεοπτικό σόου της Ραφαέλας Καρά....

Εκεί κατάφερε να γνωρίσει αρκετούς σχεδιαστές και επώνυμους της εποχής. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους εισαγωγείς επώνυμων ρούχων και υποδημάτων στην Ελλάδα, ενώ εκπροσωπούσε πάνω από 60 μάρκες μόδας.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε την προστασία του άρθρου 99, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τα οικονομικά του ομίλου έχοντας προστασία από τους πιστωτές του.

Με βάση τον ισολογισμό της χρήσης 2009, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 69,32 εκατ. ευρώ έναντι 68,6 εκατ. το 2008 και καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,84 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. το 2008.

Τα συνολικά δάνεια της εταιρείας ήταν 17,37 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανήλθε το 2009 σε 94,3 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, τα οικονομικά αποτελέσματα της «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ Εσωτερικοί Χώροι», η οποία ασχολείται με τις εισαγωγές και εμπόριο επίπλων κλπ., είχε το 2009 κύκλο εργασιών 4,679 εκατ. ευρώ και καθαρά αποτελέσματα προ φόρων -568.830 ευρώ και ζημίες εις νέον 3,22 εκατ. ευρώ.
Οι συνολικές υποχρεώσεις της εν λόγω εταιρείας ήταν 5,8 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...