Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ! Άρχισαν οι πρώτες διακοπές ρεύματος σε άνεργους και καρκινοπαθείς!

Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, από το βήμα της Βουλής, που διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι ούτε ένα νοικοκυριό δεν θα υποστεί διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής του «χαρατσιού». Ο κ. Οικονόμου μάλιστα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, που κατέθεσε ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, δεν δίστασε να δηλώσει, ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα παραιτηθεί.

Και όμως! Σήμερα αρχίζουν και έρχονται στη δημοσιότητα περιπτώσεις ανέργων, καρκινοπαθών, αλλά και ατόμων με βαριές αναπηρίες, που έχασαν στην κυριολεξία το «φως» τους, αφού προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρεί ότι ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ανάλγητα δεν επέτρεψε να εξαιρεθούν από την καταβολή του έκτακτου «χαρατσιού».

Δεν θα ζητήσουμε την παραίτηση του κ. Οικονόμου. Αυτό επαφίεται στη δική του πολιτική ευθιξία. Θα ζητήσουμε όμως το αυτονόητο. Επιτέλους, αφουγκραστείτε την αγωνία του κόσμου που φτάνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στα όρια της ανέχειας. Σεβαστείτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας και αδυνατούν να πληρώσουν τα άδικα «χαράτσια».
Το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ πρέπει να καταργηθεί. Η Δημοκρατική Συμμαχία πρότεινε εξαρχής αντί για το «χαράτσι» της ΔΕΗ να ληφθούν συγκεκριμένα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα, τα οποία και έχουν ήδη κατατεθεί στο εναλλακτικό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...