Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπίλης Καντίλης γνωρίζει τα μέτρα ασφαλειας

Μικροί και μεγάλοι ήρθαν να παρακολουθήσουν τις νέες περιπέτειες του Μπίλη Καντίλη στον Αστέρα Πάτρας !

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Νατάσα Ράγιου στην εκδήλωση που οργάνωσε η Βιβλιοπολιτεία, παρουσίασαν το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον μικρό ήρωα να μαθαίνει τα μέτρα ασφαλείας.

Ο συγγραφέας και γνωστός ηθοποιός , αφιερώνοντας την έκδοση στο γιο του Αχιλλέα , μίλησε για τη σημασία του να μαθαίνουν από μικροί οι αυριανοί οδηγοί μοτοσικλέτας τους κανόνες οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς , τονίζοντας την αδιαφορία της Πολιτείας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με τις ζωές των παιδιών μας.

Στον εκπαιδευτικό ρόλο του βιβλίου αναφέρθηκε η Νατάσα Ράγιου. «Ο καλύτερος δάσκαλος οδικής ασφάλειας είναι οι γονείς κι εκείνοι πρέπει να μάθουν τα παιδιά τους από μικρά να σέβονται τη ζωή τους και τη ζωή των άλλων μήπως και κάποτε σταματήσουμε να θρηνούμε άδικο αίμα στην άσφαλτο», είπε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πλάτωνας Μαρλαφέκας που είναι ο βασικός χορηγός της έκδοσης, υπογράμμισε λόγω και της δικής του εμπειρίας με την ταχύτητα, ότι πρέπει να τα παιδιά από μικρά να μυηθούν στη σωστή χρήση των δίκυκλων οχημάτων και τόνισε τη χρησιμότητα του βιβλίου στα σχολεία ως πολύτιμο εγχειρίδιο.

Η υποδιοικήτρια της Τροχαίας Ιωάννα Παπαδοπούλου έδωσε σοκαριστικά στοιχεία που δείχνουν πόσο πίσω είμαστε ακόμα στη γνώση αλλά και τη συμμόρφωση με τον ΚΟΚ, ωστόσο τόνισε ότι στο 2011 είχαμε σημαντική μείωση στα θανατηφόρα ατυχήματα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο . Επέμεινε δε στη χρήση προστατευτικού κράνους που είναι και το μόνο υποχρεωτικό μέτρο ασφάλειας που προβλέπει ο ΚΟΚ .

Ο προϊστάμενος της Ομάδας Έλεγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Σπύρος Νιάρος , με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο περιέγραψε την εικόνα στους δρόμους που αντιμετωπίζει καθημερινά η Τροχαία, παρακινώντας τον κόσμο να κάνει συνείδηση την οδική ασφάλεια.

Ο διευθυντής του ΣΠΟΡ FM Σπύρος Μπουλής είπε ότι είναι σημαντικό στην εποχή της τεχνολογίας να εκδίδονται βιβλία γιατί κανένα άλλο μέσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει το βιβλίο, μια και αποτελεί το ανθρώπινο χνάρι για τις επόμενες γενιές. «Ο Πασχάλης Τσαρούχας ένας σημαντικός άνθρωπος και προβεβλημένος καλλιτέχνης, μας χάρισε ένα βιβλίο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καλογραμμένο, κατανοητό χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει. Ο συγγραφέας γίνεται παιδί και μέσα από τα παιδικά μάτια, μας ταξιδεύει και μας δείχνει το δρόμο της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς» ανέφερε μεταξύ άλλων .


Ο Τάκης Κρινάς, εκ μέρους της Αχαϊκής Λέσχης Μοτοσικλέτας , απευθυνόμενος σε γονείς, δάσκαλους και καθηγητές έδωσε συμβουλές για το πώς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους ενώ μοιράστηκε εδικό φυλλάδιο με βασικούς κανόνες για την οδική ασφάλεια . Καυτηρίασε επίσης την απουσία ενδιαφέροντος από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το μάθημα της οδικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...