Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ανάβυσσος: Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας από την Χρυσή Αυγή, με συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από μέλη του κόμματος επειδή δεν τους άρεσαν τα τραγούδια που άκουγε, ενώ η Χρυσή Αυγή ανταπάντησε με τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο πραγματοποιούνταν εκδήλωση, όταν ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου και μέλος του ΠΑΜΕ διερχόταν από εκεί. Όπως καταγγέλλει ο συνδικαλιστής, τα μέλη της Χρυσής Αυγής ενοχλήθηκαν από τα τραγούδια που άκουγε και 10 άτομα άρχισαν να τον καταδιώκουν, ενώ όταν τον ακινητοποίησαν άρχισαν να τον προπηλακίζουν και ένας τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο συνδικαλιστής προσέφυγε στο Αστυνομικό τμήμα, όπου υπέβαλλε μήνυση. Λίγο αργότερα, ο διοικητής του τμήματος μετέβη στα γραφεία της ΧΑ, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τον Γιώργο Γερμενή -γνωστός και ως «Καιάδας»-, ο οποίος του είπε ότι δεν μπορούσε να τον βοηθήσει σε τίποτα. Ο διοικητής ενημέρωσε τους ανωτέρους του και λίγο αργότερα εμφανίστηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 25 προσαγωγές, ενώ αργά τα μεσάνυχτα ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών που είχαν αναμιχθεί στην υπόθεση για παράβαση καθήκοντος.Πάντως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με αναρτησή του στο twitter γράφει για την υπόθεση «Συγχαρητήρια στον Διοικητή & στο προσωπικό του ΑΤ Αναβύσσου για την άψογη αντίδρασή τους στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες σε βάρος πολίτη.»

ΚΚΕ: «Ναζιστικό τάγμα εφόδου η Χρυσή Αυγή»


Το επεισόδιο της Τρίτης πάντως, φαίνεται ότι πυροδότησε εκ νέου την κόντρα του ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή, με την Αλέκα Παπαρήγα να καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, η οποία σε ανακοίνωση της κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ότι είναι ένα «ναζιστικό τάγμα εφόδου του συστήματος», το οποίο «προσφέρει υπηρεσίες και σε όλους εκείνους που θέλουν να διατηρηθεί αυτή η πολιτική και να προχωρήσει σε βάρος του λαού», καλώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό να «τους απομονώσει κοινωνικά».


«Η Χρυσή Αυγή είναι το ναζιστικό τάγμα εφόδου του συστήματος και με αυτήν την έννοια προσφέρει υπηρεσίες και σε όλους εκείνους που θέλουν να διατηρηθεί αυτή η πολιτική και να προχωρήσει σε βάρος του λαού. Καταγγέλλουμε την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή, στελέχους του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Λαυρεωτικής, μια επίθεση που δεν είναι η μοναδική και επιτέλους αυτός που πρέπει να δώσει μάθημα στη Χρυσή Αυγή είναι ο λαός. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους δίχως να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους»
 
 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...