Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ολάντ: Δεν ήρθα να πουλήσω εξοπλισμούς

«Ήρθα να εκφράσω τη στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα και στις προσπάθειες που κάνει για να βγει από την κρίση» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε στις προσπάθειές του να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα.

«Είμαι εδώ για να ενισχύσω τις επενδύσεις, σε τομείς όπως η υγεία, ο τουρισμός και άλλους τομείς που μπορούμε να στηρίξουμε την Ελλάδα με τεχνογνωσία.

Ο κ. Ολάντ τόνισε πως ήρθε στην Αθήνα για να στείλει μήνυμα στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Οι γαλλικές επιχειρήσεις θα είναι παρούσες στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», είπε ο κ. Ολάντ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς της ενέργειας.

Ο κ. Ολάντ ξεκαθάρισε πως δεν ήρθε στην Ελλάδα για να πουλήσει εξοπλισμό, αλλά για να στείλει μήνυμα φιλίας, στήριξης, αλληλεγγύης και ανάπτυξης.


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Λίγο πριν κλείσουν τις θύρες, οι δύο πολιτικοί είχαν την καθιερωμένη σύντομη συζήτηση μπροστά στις κάμερες.

«Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα βάρη. Έχει δώσει πολλά. Σήμερα είμαστε μπροστά από μια κοινωνική έκρηξη αν συνεχίζουμε να πιέζουμε το λαό να δώσει περισσότερα» τόνισε ο κ. Παπούλιας.

«Η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι μια ανάσα στην προσπάθεια όλων μας να βγούμε από την κρίση και να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και την ανεργία των νέων. Καλωσορίσατε κύριε Πρόεδρε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ευχαριστώ για την αποδοχή. Ήρθα ως φίλος της Ελλάδας και επ’ ουδενί λόγο δεν ζητώ επιπλέον προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, έχει κάνει ήδη αρκετές. Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τι γίνεται στην Ελλάδα. Βλέπω ότι έχετε φθάσει στα όριỨσημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Δεν έγιναν μάταια όμως όλες αυτές οι προσπάθειες. Οι θυσίες έδειξαν νομίζω ότι ήταν πολύ καλύτερο που έμεινε η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για άλλες χώρες της ευρωζώνης. Αυτό που θέλω σήμερα να πω είναι ότι τελείωσε αυτή η κρίση της ευρωζώνης (σ.σ.: εννοεί η κρίση εμπιστοσύνης). Φυσικά, η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Επιθυμούμε τη στήριξη της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα» κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...