Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

«Ο Πιστόριους πρέπει να υποφέρει και θα υποφέρει», λέει ο πατέρας του θύματος


Ο πατέρας της νεκρής φίλης του Πιστόριους, Μπάρι Στέενκαμπ «έσπασε» τη σιωπή του λέγοντας σε δημοσιογράφους εφημερίδας της Νοτίου Αφρικής ότι «ο Οσκαρ Πιστόριους θα πρέπει από δω και πέρα να ζήσει με τη συνείδησή του, εφόσον ψεύδεται για το πως σκότωσε τη Ρίβα». 

«Αν ο φόνος δεν έγινε με τον τρόπο που ισχυρίζεται ότι έγινε, τότε ο Πιστόριους θα πρέπει να υποφέρει και θα υποφέρει. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα διαθέτει και πόσο καλοί είναι οι δικηγόροι του γιατί όπως και να' χει θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Εάν, όμως, λέει την αλήθεια, τότε ενδεχομένως κάποια ημέρα να τον συγχωρήσω», ήταν τα λόγια του πατέρα του θύματος.

Η απόφαση, πάντως,του δικαστηρίου της Πρετόρια να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Όσκαρ Πιστόριους για την αποφυλάκισή του με εγγύηση μέχρι την έναρξη της δίκης για τον φόνο της συντρόφου, Ρέεβα Στέενκαμπ, αποτέλεσε αφορμή για πολλές αντιδράσεις στη Νότιο Αφρική.

Μία από αυτές εκφράστηκε επισήμως από την «ANC Women's League» την μεγαλύτερη οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

«Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου. Θα θέλαμε όμως να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για την έρευνα που διεξήγαγε ο αξιωματικός, η οποία φαίνεται να είναι αντιεπαγγελματική και καθόλου καλά προετοιμασμένη κάτι που έγινε αντιληπτό. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση απαιτώντας την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση δικαιοσύνης της Ρέεβα Στέενκαμπ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ANCWL.

Μέλη της οργάνωσης, άλλωστε, ήταν διαρκώς έξω από το δικαστήριο και τις τρεις ημέρες που διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία και διαμαρτύρονταν κατά του Πιστόριους.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...