Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

"Κεραυνοί" ΔΗΜΑΡ και ΔΗΣΥ για τη ρύθμιση των χρεών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

ΔΗΜΑΡ και ΔΗΣΥ εξαπολύουν τα βέλη τους και καταδικάζουν την τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών των κομμάτων που προώθησαν στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Η ΔΗΜΑΡ αναφέρει:

"Όνειδος για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό αποτελεί η κοινή τροπολογία που κατέθεσαν οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προκειμένου να διευθετήσουν τα υπέρογκα χρέη τους σε ελληνικές τράπεζες.

Οι προτάσεις για διαγραφή ανεξόφλητων τόκων, το υπερβολικά χαμηλό για την αγορά και μάλιστα σταθερό επιτόκιο του 4% καθώς και οι διευθετήσεις για τις τοκοχρεολυτικές δόσεις, αποτελούν όνειρο για τους χιλιάδες χειμαζόμενους δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις".

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι ριζικά αντίθετη στην προώθηση της όποιας τέτοιας ρύθμισης.

H ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η Ελλάδα αγωνιά για την εξέλιξη του PSI, τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται στον δικό τους κόσμο.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία-σκάνδαλο, από κοινού διά των γραμματέων τους, με την οποία χαρίζονται τα περισσότερα από τα χρέη τους στις τράπεζες (και κατά βάση στην κρατική Αγροτική), τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Με την τροπολογία αυτή, που για να υπογραμμίσουν την άποψη που έχουν για τους θεσμούς κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την ώρα που αφήνουν ανεξόφλητα τα χρέη του κράτους προς τους πολίτες και προχωρούν σε κατασχέσεις για χρέη πολιτών ύψους 300 ευρώ, χαρίζουν χρήματα των φορολογουμένων στους υπερδανεισμένους κομματικούς μηχανισμούς τους.

Αποτελεί ντροπή και ευθεία απόπειρα νομότυπης λεηλασίας του δημοσίου χρήματος.

Ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος οφείλει να αντιδράσει και να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους κκ Σαμαρά και Παπανδρέου-Βενιζέλο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η κυβέρνησή του να κάνει αποδεκτή τη σκανδαλώδη αυτή ρύθμιση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...