Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Οι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν θα απολύονται

«Όταν ένας υπάλληλος δεν αποδίδει, πρέπει να απολύεται. Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παραμονή του». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επαναφέροντας έτσι το ζήτημα της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων μέσω συνταγματικής αναθεώρησης.


Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο υπουργός, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τον ρώτησε «προς τι η επιμονή για επιπλέον 15.000 απολύσεις. Μήπως είναι και ιδεολογική η προσέγγιση;». Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από το 2009 το Δημόσιο έχει μειωθεί κατά 200.000 υπαλλήλους, λόγω της μη ανανέωσης συμβάσεων, αναλογίας 1/5 κ.ά.


Πέραν αυτού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το επόμενο διάστημα θα προωθήσει νομοσχέδιο για την επιλογή διευθυντικών στελεχών, το οποίο θα επαναφέρει αξιοκρατικά κριτήρια.

«Ο τρόπος επιλογής των διοικήσεων θα ξεφεύγει από τις συνηθισμένες κομματικές πρακτικές επιλογής. Αυτό που ξεκίνησε ως λογική με το open gov, αλλά δεν εφαρμόστηκε πρέπει με κάποιες παραλλαγές να επανέλθει. Θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω το νέο σκεπτικό επιλογής διευθυντών. Να μην είναι κομματικές οι επιλογές, ούτε σαφάρι άθροισης μορίων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...