Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Πώς θα μοιραστεί το πλεόνασμα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Σύμφωνα με την πρόταση του οικονομικού επιτελείου, οι πιο φτωχοί θα ενισχυθούν περισσότερο από όσους έχουν μεγαλύτερη σύνταξη


Την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων από το πλεόνασμα, είτε με εφάπαξ βοήθημα, είτε με σταδιακή ενίσχυση, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 


Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η εν λόγω πρόταση αφορά σε ενίσχυση 200-300 ευρώ, ωστόσο, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν το ποσό θα είναι ίδιο για όσους λαμβάνουν σύνταξη έως 1.000 ευρώ ή αν θα είναι ανάλογο με το ύψος των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρχική σκέψη της κυβέρνησης φέρεται να ήταν η ενίσχυση με όριο όσους παίρνουν σύνταξη έως 800 ευρώ, αλλά στη συνέχεια αυτό ανέβηκε στα 1.000.

Στα υπό συζήτηση σενάρια είναι η καταβολή μιας εφάπαξ ενίσχυσης που θα είναι ίδια για όλους τους συνταξιούχους, είτε παίρνουν 600 είτε 1.000 ευρώ, καθώς και η κλιμακωτή χορήγηση ενός βοηθήματος ανάλογα με το ποσό σύνταξης.

Η επιλογή της κυβέρνησης είναι να δοθεί ένα μέρος του πλεονάσματος στους συνταξιούχους αλλά με αναλογικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι οι πιο φτωχοί θα ενισχυθούν περισσότερο από όσους έχουν μεγαλύτερη σύνταξη.

Σε αυτήν την περίπτωση, εξετάζεται να δοθεί ένα ποσό της τάξης των 300 ευρώ σε όσους παίρνουν έως 700 ευρώ και ένα ποσό της τάξης των 200 ευρώ σε όσους έχουν από 700 έως 1.000 ευρώ συνολική σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...