Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών η πλειοψηφία των Βρετανών - ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

Λάθος εκτίμηση φαίνεται ότι έκανε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Βρετανικού Μουσείου Τζον Γουίτινγκντεϊλ, όταν δήλωσε μετά τη στήριξη του Τζορτζ Κλούνι στο ελληνικό αίτημα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα ότι «υπάρχει ισχυρό ρεύμα υπέρ της παραμονής των Γλυπτών εδώ». 


Διότι πώς αλλιώς να εξηγηθούν τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο από τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Στο ερώτημα «Εχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνι; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα;» μέχρι χθες το βράδυ το 81% απαντούσε θετικά και μόλις το 19% αρνητικά, ενώ εκατοντάδες είναι τα σχόλια κάτω από τη δημοσκόπηση, από υπέρμαχους, αλλά και πολέμιους της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Nα θυμίσουμε ότι ο Τζορτζ Κλούνι επανέλαβε τις αρχικές του δηλώσεις στο Βερολίνο για τη στήριξή του στην Ελλάδα, ενώ υπέρ του αιτήματος επαναπατρισμού τάχθηκαν επίσης ο Ματ Ντέιμον και ο Μπιλ Μάρεϊ.

Οσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.theguardian.com/commentisfree/poll/2014/feb/12/george-clooney-elgin-marbles-monument-men-poll

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...