Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτιά Καμίνη δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis

Πρωτιά του νυν δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Από τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύεται επίσης ότι οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στον Αρη Σπηλιωτόπουλο, τον επίσημο δηλαδή υποψήφιο της ΝΔ και τον Νικήτα Κακλαμάνη.


Στην έρευνα της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του Thetoc.gr, κατατάσσεται μόλις τέταρτος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδης και πέμπτος ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.


Πρόθεση ψήφου

Καμίνης 20%
Κακλαμάνης 14%
Σπηλιωτόπουλος 13%
Σακελλαρίδης 10%
Κασσιδιάρης 11%
Σοφιανός 6%
Καπερνάρος 5%
Αμυράς 5%
Αλλον 1%
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 7%
Παράσταση νίκης

Σπηλιωτόπουλος 17%
Καμίνης 17%
Κασσιδιάρης 13%
Σακελλαρίδης 10%
Κακλαμάνης 10%
Αλλον 3%
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 30%
Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και για τις ευρωεκλογές, καθώς οι ψηφοφόροι της Αθήνας δείχνουν πρόθεση να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Συγκεκριμένα, το 87% δηλώνει ότι «σκέφτεται να πάει να ψηφίσει».

Κόμματα, «αντάρτες» και ανεξάρτητοι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με βάση την κομματική τους τοποθέτηση:

Στον «γαλάζιο» εμφύλιο, ανάμεσα σε εκείνους που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το 32% επιλέγει Αρη Σπηλιωτόπουλο και το 23% Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ ένα ποσοστό 16% προτιμά τον Γιώργο Καμίνη.

Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 42% επιλέγει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ένα ποσοστό 12% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Γιώργο Καμίνη, ενώ το 9% προτιμά Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 70% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ υψηλότατη είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που σε ποσοστό 83% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για δήμαρχο τον Ηλία Κασιδιάρη.

Οι νέοι ψηφίζουν Κακλαμάνη

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή «κατανομή» της ψήφου, οι νεότερες ηλικίες δέιχνουν προτίμηση στον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Γιώργο Καμίνη: Ο κ. Κακλαμάνης συγκεντρώνει το 22% των προτιμήσεων των νέων μεταξύ 18 και 34 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Καμίνη είναι 19%.

Ο κ. Καμίνης, πάντως, συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό του (28%) στην ηλικιακή ομάδα των 65 ετών και άνω, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων ηλικίας 55 έως 64 ετών.

Για την ψήφο των μεταναστών το 48% είναι υπέρ και 48% κατά.

Για τον σταυρό στις ευρωεκλογές το 78% είναι υπέρ και το 17% υπέρ της λίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...