Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μετά από συνεργασία ΕΥΠ, CIA και MIT η σύλληψη των Τούρκων τρομοκρατών στου Γκύζη

Οι τρεις υπηρεσίες ξεκίνησαν την ανταλλαγή πληροφοριών μετά την επίθεση της ομάδας DHKP/C στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα - Παρουσία του FBI, της CIA και τούρκων αξιωματούχων η ανάκριση των συλληφθέντων


Λεπτομέρειες από τις συλλήψεις των τεσσάρων Κούρδων τρομοκρατών στου Γκύζη δίνει σε ρεπορτάζ της η τουρκική Hürriyet επικαλούμενη πηγές από την τουρκική πλευρά.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, για να φτάσουν στα ίχνη των τρομοκρατών χρειάστηκε να οργανωθεί μια τεράστια επιχείρηση με την συνεργασία της ΕΥΠ, της CIA και της ΜΙΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιδρομή στο διαμέρισμα-γιάφκα στην περιοχή του Γκύζη ξεκίνησε από «ανώνυμο πληροφοριοδότη» και αξιοποιήθηκε από τις τρεις υπηρεσίες, οι οποίες είχαν προχωρήσει στην ανταλλαγή πληροφοριών μετά την επίθεση της ομάδας DHKP/C στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Από τους τέσσερις συλληφθέντες, τουλάχιστον ο ένας θεωρείται ότι συνδέεται με την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, ενώ, όπως τονίζει η εφημερίδα, οι ελληνικές αρχές είχαν συλλάβει άλλα τέσσερα άτομα ως ύποπτα για διασύνδεση με την DHKP/C σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο το 2013.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ ΕΥΠ, CIA και MIT πενταμελής τουρκική ομάδα και αξιωματούχοι του FBI και της CIA θα παρίστανται στην ανάκριση των τεσσάρων υπόπτων στην Αθήνα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...