Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κικίλιας και Ιωαννίδης οι 2 βουλευτές της ΝΔ που έβγαλαν εκατ. Στο εξωτερικό

Ο γαλάζιος βουλευτής της Α' Αθηνών Βασίλης Κικίλιας και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης είναι οι δύο από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ που εντοπίστηκαν να έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό. 


Μάλιστα υπάρχει και τρίτος βουλευτής της ΝΔ το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά βρίσκεται με αυτά των Κικίλια και Ιωαννίδη στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. 


Σύμφωνα με τον κατάλογο που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι συγκεκριμένοι έβγαλαν 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα επίμαχα εμβάσματα των τριών βουλευτών εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο του 2009-2012 και το ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε ένας τους έβγαλε στο εξωτερικό ποσό που είναι λίγο πάνω από το ένα εκατ. ευρώ. 

Η αποκάλυψη έγινε από τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, η οποία περιλαμβάνει 600 φορολογούμενους που διακίνησαν μεγάλα ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία.

Πηγή: iefimerida.gr

Επιστολή Παπαδημούλη σε Καλαντζή για τους βουλευτές της ΝΔ που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό


Μετά τα δημοσιεύματα για μεταφορά 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από τρεις βουλευτές της ΝΔ την περίοδο 2009-2012, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για το «Πόθεν Έσχες» Γ. Καλαντζή, ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής ώστε να ενημερωθεί και να ενεργήσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της για το θέμα που ανακύπτει.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής

«Προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών (άρθρο 21 του νόμου 3023/2002), κ. Γ. Καλαντζή, Κοιν. Αναπλ. Πρόεδρο κ. Αθ. Μπούρα
Αθήνα, 10-2-2014
Θέμα: «Αίτηση άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής»
Μετά την δημοσίευση πληροφοριών, ότι από ελέγχους των φορολογικών αρχών διαπιστώθηκε ότι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν μεταφέρει σε τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας την περίοδο 2009-2012 συνολικό ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, και με δεδομένο ότι η αρμόδια κατά νόμο επιτροπή μας δεν έχει, εξ’ όσων γνωρίζω, την παραμικρή σχετική ενημέρωση, ζητώ να συνεδριάσει αμέσως η επιτροπή μας, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητές της.
Η προφανής σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει την συνεδρίαση της επιτροπής αμέσως, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του.
Με τιμή
Δημήτριος Παπαδημούλης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...