Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ανακρίτρια ζήτησε να μη μεταδοθεί η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη! - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε όσα είπε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο του Mega!


Μέσα από το δελτίο του Μega, έγινε γνωστό σήμερα πως η ανακρίτρια της Κω, Σταμολέκα, ζήτησε με έγγραφο από το κανάλι να σταματήσει το τρέιλερ και να μη μεταδοθεί η εκπομπή  ''Πρωταγωνιστές'' του Σταύρου Θεοδωράκη, με θέμα την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Η ανακρίτρια αναφέρει πως η εκπομπή θα δημιουργήσει πρόβλημα στις ανακρίσεις.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων ανέφερε τα εξής:« Η πρωτοδίκης πάει ένα βήμα παραπάνω, απαγορεύοντας μας γενικά να ασχοληθούμε με την υπόθεση.

 Αυτή την υπόθεση, την ξεκινήσαμε πριν από 10 μέρες όταν μάθαμε αυτό που έγινε στο Φαρμακονήσι. Έχω μιλήσει με τους ανθρώπους όπου ζήσανε αυτή την τραγωδία και με ανθρώπους του λιμενικού. Πήραμε άδεια για να κάνουμε αυτή την εκπομπή από λιμενικές και στρατιωτικές αρχές. Κάναμε την ερευνά μας και μιλήσαμε με τους ανθρώπους που εντοπίσανε το ναυάγιο, τον δύτη που βούτηξε και είδε το ναυάγιο και τα σώματα των μεταναστών. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι κάνεις μπορεί να μπει εμπόδιο. Βέβαια, κάποιοι μάρτυρες μας είπαν πως η κ. πρωτοδίκης τους συνέστησε να μην μιλήσουν στους δημοσιογράφους.»

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη δικαστική απόφαση απαγόρευσης προβολής εκπομπής.

Η δικαστική απόφαση που απαγορεύει την προβολή εκπομπής του Mega για τη τραγωδία στο Φαρμακονήσι, με το επιχείρημα ότι παραβιάζει τη μυστικότητα της ανάκρισης,επαναφέρει στην ημερήσια διάταξη αντιλήψεις και πρακτικές που δεν είναι συμβατές με τη λειτουργία του τύπου και τις αρχές της ελευθεροτυπίας.

Τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ​δεν είναι εχθροί της δικαιοσύνης. Όπως κατ'επανάληψη έχει αποδειχθεί και στη χώρα μας, είναι αρωγοί και συμπαραστάτες της στην αναζήτηση της αλήθειας.

Και το ΠΑΣΟΚ

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για την παρέμβαση της ανακρίτριας της Κω που με έγγραφό της ζητεί από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega να μην μεταδώσει την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» σχετικά με το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.



H Χαριλάου Τρικούπη δηλώνει ότι «η παρεμπόδιση του έργου των δημοσιογράφων και ακόμη περισσότερο η απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας δεν ταιριάζουν σε δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία» και ότι «η εκπομπή πρέπει να προβληθεί κανονικά».

«Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρόεδρός του και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ.Βενιζέλος, έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της ανάγκης να ερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές στο Φαρμακονήσι. Η δικαστική έρευνα πρέπει να είναι ταχύτατη και να μην αφήνει καμία σκιά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...