Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Μπλόκο» στους κλέφτες κινητών -Με την κλοπή οι συσκευές θα κλειδώνουν και θα αχρηστεύονται

Εναν πονοκέφαλο λιγότερο θα έχουν πλέον οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και ειδικότερα όσοι έχουν smartphones, για τα οποία έχουν ξοδέψει και μία περιουσία για να τα αποκτήσουν, αφού οι κλέφτες θα είναι πλέον διστακτικοί στο να τους τα αρπάξουν.


Ο λόγος είναι πως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προκειμένου να βάλει φρένο στη μάστιγα των κλοπών κινητών τηλεφώνων, αποφάσισε να αχρηστεύονται τα κινητά που πέφτουν στα χέρια κλεφτών και κλεπταποδόχων.


Συγκεκριμένα, από το επόμενο μήνα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός της ΕΕΤΤ, βάσει του οποίου οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή από το δίκτυο τους, για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί. Αυτό θα συμβαίνει μόλις ο κάτοχος δηλώσει την απώλεια της συσκευής, στην εταιρεία που ανήκει. Θα δίνει τον μοναδικό κωδικό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που φέρει η συσκευή και τότε αυτή θα κλειδώνει ολικά και όχι σε επίπεδο sim, για όλα τα ελληνικά δίκτυα. Αυτό σημαίνει πως πλέον οι εταιρείες θα πρέπει να τηρούν λίστες, με τον αριθμό IMEI των συσκευών.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...