Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τα 7 «άγνωστα» επιδόματα που μπορείτε να διεκδικήσετε!

Επτά «άγνωστα» επιδόματα που χορηγούνται εφάπαξ ή μηνιαίως και φτάνουν έως και τα 700 ευρώ αναμένουν τους δικαιούχους στα… συρτάρια.
 
Πρόκειται για παροχές του ΟΑΕΔ και των ΟΤΑ που ελάχιστοι γνωρίζουν και αφορά -μεταξύ άλλων- δικαιούχους άνεργους μετά τη λήξη της επιδότησης, νέους, αλλά και εργαζόμενους που η εταιρία τους βρίσκεται σε πτώχευση.
 
Αναλυτικά:
 
ΟΑΕΔ
 
Τρίμηνη επιδότηση ανέργων: Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και «επίκαιρα» βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι δεν δικαιούνται ένταξη στην τακτική επιδότηση.  Το ύψος του βοηθήματος ανέρχεται σε 216 ευρώ και καταβάλλεται κάθε τρεις μήνες (συνολικά 648 ευρώ το χρόνο).
 
Βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης: Όσοι παραμένουν άνεργοι για ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας δικαιούνται ειδικό βοήθημα εφάπαξ 187 ευρώ. Τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματα του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 9.977 ευρώ.
 
Οικογενειακό επίδομα για όλους: Ο ΟΑΕΔ προσφέρει οικογενειακό επίδομα ακόμα και σε εργαζομένους των οποίων η κλαδική σύμβαση δεν το προβλέπει. Πρόκειται για το ΔΛΟΕΜ, το οποίο δίνει 98 ευρώ για ένα παιδί, 295 για δύο παιδιά και περίπου 700 ευρώ για τρία παιδιά. Χορηγείται εφάπαξ.
 
Παροχή λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη: Πληρωμή μισθών που αντιστοιχούν σε τρία μηνιάτικα. Απευθύνεται σε εργαζομένους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων οι εταιρίες βρίσκονται σε πτώχευση ή εκκαθάριση.
 
Επίδομα σε νέους 20-29 ετών: Οι απόφοιτοι λυκείου, πανεπιστημίου και ΤΕΙ, εφόσον παραμένουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για έναν χρόνο, δικαιούνται μηνιαίο επίδομα 73,37 ευρώ. Χορηγείται για πέντε μήνες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσοι εκπλήρωσαν μόλις τη στρατιωτική θητεία τους.
 
ΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
 
Επίδομα Ένδειας: Θα χορηγείται από όλους τους ΟΤΑ αλλά το ύψος του επιδόματος και οι προϋποθέσεις συμμετοχής δεν έχουν καθοριστεί ακόμα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα χορηγείται εφάπαξ.
 
Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Δικαιούχοι είναι φτωχές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως τα 4.700 ευρώ. Ανέρχεται στα 600 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 3.000 ευρώ ή στα 300 ευρώ για εισοδήματα από 3.000 έως 4.700 ευρώ ετησίως. Χορηγείται εφάπαξ μετά την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους και αφορά μόνο όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο έτη διαμονής στις περιοχές αυτές. Σημειώνεται ότι στους δικαιούχους της ενίσχυσης περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες.
Πηγή: Εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...