Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πενήντα+ σεξουαλικές επιλογές για τους χρήστες του Facebook

Το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης θα αρχίσει να παρέχει την δυνατότητα στα μέλη του να αυτοπροσδιορίζουν το φύλο τους ανάμεσα σε 50 επιλογές, με δυνατότητα προσθήκης του δικού τους όρου. 


Εκτός από "Woman", "Man" ή "Other", αρχικά 159 εκατομμύρια Αμερικανοί στο Facebook θα μπορούν να εμφανίζονται (ή να κρύβουν το φύλο τους) ως Bigender, Intersex, Male to Female, Neutrois, Trans Male, Trans Female....


Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν προσωπική αντωνυμία με βάση το φύλο που δηλώνουν καθώς και πως επιθυμούν να απευθύνονται σε αυτούς ανάμεσα στα she/her, he/him , they/them (ουδέτερο).

Μερικές από τις επιλογές που θα είναι διαθέσιμες αμέσως στα μέλη από τις ΗΠΑ είναι:

Agender
Androgyne
Androgynous
Bigender
Cis
Cis Female
Cis Male
Cisgender
Cisgender Female
Cisgender Male
Gender Fluid
Gender Variant
Genderqueer
Intersex
Male to Female
Neither
Neutrois
Other
Pangender
Trans
Trans Female
Trans Male
Transgender Person
Transmasculine
Two-spirit

Ανάλογες επιλογές αναμένεται να δοθούν διεθνώς, μετά από συζήτηση για τους όρους με μέλη των κατά τόπους ομοφυλοφιλικών και τρανσέξουαλ κοινοτήτων, όπως έγινε και στις ΗΠΑ. Τα μέλη του κοινωνικού δικτύου που φτάνουν το 1,23 δισεκατομμύρια ενεργά μέλη κάθε μήνα μπορούν να διατηρούν μυστικό τον σεξουαλικό τους προσδιορισμό (όπως συμβαίνει και σήμερα). Η δυνατότητα επιλογών στο "gender" του προφίλ κάθε χρήστη του Facebook αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών από μέλη, αναφέρει το Associated Press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...