Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Χειροβομβίδες και όπλα στον Κορυδαλλό

Δύο ενεργές χειροβομβίδες και ένα πιστόλι με γεμιστήρα πέντε σφαιρών, βρέθηκαν σε κελί της Δ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού σε έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά τις δέκα και μισή περίπου το πρωί του Σαββάτου. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στη διοίκηση των φυλακών καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπήρχε σχέδιο οργανωμένης απόπειρας απόδρασης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για το πώς πέρασε αυτός ο οπλισμός μέσα στο κτήριο. Παράλληλα οι αρχές προσπαθούν να βρουν και το στόχο, το σχέδιο δηλαδή που θα εξυπηρετούσε ο οπλισμός.

Σε κάθε περίπτωση - και πάντως μετά την οργανωμένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων- οι διοικήσεις των φυλακών όλης της χώρας έχουν τεθεί σε αυξημένη επαγρύπνηση και συνεχώς διενεργούνται έλεγχοι στις πτέρυγες των κρατουμένων, καθώς φοβούνται παρόμοια περιστατικά και απόπειρες.

Τον τελευταίο καιρό, έφταναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης πολλές πληροφορίες για ζητήματα ασφάλειας στις φυλακές, καθώς και για πιθανές αποδράσεις από διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...