Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Καμπανάκι» για άλλα 61.000 λουκέτα στην αγορά


Επίδομα ανεργίας θα δοθεί τελικά -και μάλιστα έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση- μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Αυτό, όπως σχολιάζει το Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), "αποκλείει από τη λήψη έστω και του μικρού αυτού βοηθήματος των 360 ευρώ, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, που αυτήν τη στιγμή αδυνατούν να εξασφαλίσουν στις οικογένειες τους τα προς το ζην".

Το ΒΕΑ σημειώνει ακόμη ότι: επιπλέον, το επίδομα δεν μπορούν να λάβουν ούτε οι ασφαλιστικά ενήμεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δηλαδή αυτοί που έχουν μεν οφειλές, αλλά τις έχουν ρυθμίσει και είναι συνεπείς στην καταβολή τους.

"Υπ' αυτές τις συνθήκες, ζητάμε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αναθεωρήσει άμεσα τα κριτήρια λήψης του επιδόματος ανεργίας και να συμπεριλάβει τουλάχιστον τους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, καθώς οι δικαιούχοι αυτήν τη στιγμή δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000, όταν οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο από τις αρχές της κρίσης το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, ανέρχονται σε 90.000. Μάλιστα, οι προβλέψεις για το 2013 είναι εφιαλτικές, αφού αναμένεται να κλείσουν περισσότερες από 61.000 επιχειρήσεις.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί κοινωνική μέριμνα για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που, πριν την κρίση, μπορούσαν μέσω της απασχόλησής τους να καταβάλουν για σειρά ετών με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους εισφορές" τονίζει το ΒΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...