Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ρουπακιώτης: «Εγινε πραγματική μάχη για 20 λεπτά» στις φυλακές Τρικάλων


Σκηνικό μάχης στις φυλακές Τρικάλων περιέγραψε με δηλώσεις του στον τόπο της απόπειρας τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης: «Εγινε πραγματική μάχη 20 λεπτών με επίθεση οπλοφόρου ή οπλοφόρων με καλάσνικοφ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο Αντ. Ρουπακιώτης επισκέφθηκε τη Δευτέρα τις φυλακές Κορυδαλλού όπου το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε απόπειρα απόδρασης του έγκλειστου για σειρά εγκλημάτων Νίκου Βλαστού.

«Οι οπλοφόροι θέλησαν να αποδυναμώσουν τους δύο φρουρούς. Εκείνοι με αυτοθυσία και σεβόμενοι τις ζωές των άλλων κατάφεραν σε πρώτη φάση να αποδυναμώσουν την απόπειρα» είπε ο Αντ. Ρουπακιώτης, ο οποίος προσέθεσε ότι πάντα στο υπουργείο Δικαιοσύνης «έρχονται πληροφορίες από τις φυλακές» και «αξιολογούνται αναλόγως».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι υπήρχαν πληροφορίες «από το καλοκαίρι» για τις φυλακές Τρικάλων.

«Υπήρχαν πληροφορίες για αποδράσεις από το καλοκαίρι για τις φυλακές των Τρικάλων, οι οποίες αξιοποιήθηκαν ανάλογα» δήλωσε το πρωί στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης είπε μεταξύ άλλων ότι: «Πληροφορίες παρόμοιες έρχονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και πολύ περισσότερο από φυλακές, όπου κρατούνται κρατούμενοι που ενδεχομένως να επιχειρούν τέτοιες αποδράσεις ή στο παρελθόν επιχείρησαν. Παρόμοιες πληροφορίες υπήρχαν και αξιοποιήθηκαν από το καλοκαίρι στις φυλακές των Τρικάλων. Αλλά κάνουμε και συνεχείς ελέγχους και σε άλλες φυλακές, ώστε να αποτρέπονται αποδράσεις. Παρότι πάντα το 100% δεν μπορεί να επιτευχθεί, όταν μάλιστα έχουμε ένα πενιχρό προϋπολογισμό που δεν μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Από το καλοκαίρι είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα. Θα ήταν δύσκολη μια τέτοια μάχη, αν συνέβαινε στις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο, στα Τρίκαλα η επιτυχία όλων των παραγόντων που συνέβαλαν δίνει και ένα μήνυμα ότι έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπεί η οποιαδήποτε απόδραση κρατουμένου. Έχουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζονται αποδράσεις και δεν εξειδικεύονται τα ονόματα και δεν χρειάζεται να εξειδικεύουμε και εμείς».

Οσο για την πιθανή σχέση ποινικών και τρομοκρατών, είπε:«έχει γραφτεί ότι υπάρχει αυτή η επικοινωνία μεταξύ της μιας και της άλλης κατηγορίας. Για μας, όλες οι κατηγορίες αντιμετωπίζονται το ίδιο και στα δυο πεδία. Και να διασφαλίζονται οι συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίζουμε και τη ζωή και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από κάποιους, οι οποίοι, αν αποδράσουν, μπορεί να διαπράξουν εγκλήματα. Έχουμε ένα διπλό χρέος ως Πολιτεία, ως κυβέρνηση και ως υπουργείο».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...