Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Απίστευτο μήνυμα Βλαστού σε επιχειρηματία: Προς το παρόν τη γλίτωσες... Οχι όμως για πολύ


Ενδεικτικό των φόβων που έχει η ΕΛ.ΑΣ. για το νέο κύκλο αντεκδικητικών δολοφονικών ενεργειών και συμβολαίων θανάτου που θα μπορούσε να ανοίξει η απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού - αν είχε πετύχει - είναι το γεγονός ότι λίγο μετά την αποτυχημένη του απόδραση, ο βαρυποινίτης έστειλε απειλητικό μήνυμα σε επιχειρηματία της Πελοποννήσου. «Λόγω του αποψινού, τη γλίτωσες προς το παρόν! Όμως όχι για πολύ...», έγραφε το sms.

Σύμφωνα με το tovima.gr ο επιχειρηματίας που δέχθηκε το απειλητικό μήνυμα από τον Παναγιώτη Βλαστό, θεωρείται ότι έχει βλάψει τα συμφέροντα του βαρυποινίτη.

Για τις αρχές, το μήνυμα αυτό που έστειλε ο Παναγιώτης Βλαστός έχει τη δική του σημειολογία, καθώς θεωρείται πως αποτελεί ενδεικτικό δείγμα των προθέσεων του ποινικού και των συνεργατών του όταν βρεθούν ελεύθεροι.

Θα ξανάρχιζε τις απαγωγές επιχειρηματιών και τους εκβιασμούς...

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως αν το σχέδιο απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού είχε στεφθεί με επιτυχία θα πήγαινε αρχικά στην Αλβανία και όταν ησύχαζαν τα πράγματα θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα.

«Εκτιμούμε ότι ύστερα από ένα μικρό στάδιο αναμονής θα οργάνωνε απαγωγές επιχειρηματιών, ληστείες τραπεζών αλλά και ομάδες εκβιαστών, όπως αυτές που κατηύθυνε -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- μέσα από τις φυλακές. Παράλληλα ελλόχευε ο κίνδυνος να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο αντεκδικητικών δολοφονικών ενεργειών και "συμβολαίων θανάτου"» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το tovima.gr.

Είναι χαρακτηριστικό πως λένε ότι «εδώ δεν μπορούσαμε να τον ελέγξουμε μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα που κρατείτο. Σκεφθείτε να ήταν ελεύθερος. Μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο για την ΕΛ.ΑΣ.».

Αστυνομικοί υπενθυμίζουν πως στην περίπτωση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, σε τρεις ανθρωποκτονίες αλλά και σε δύο μεγάλες υποθέσεις εκβιάσεων καταστηματαρχών είχε διαπιστωθεί ότι ο Βλαστός έχει μια εντυπωσιακή δυνατότητα να αποκτά διασυνδέσεις με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, να προμηθεύεται κινητά τελευταίας τεχνολογίας και να κατευθύνει πολυμελή κυκλώματα μέσα από τις φυλακές.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Βλαστός, είχε διασυνδέσεις όχι μόνο με ποινικούς των ελληνικών φυλακών αλλά και άλλων διαφόρων χωρών.

«Οι ποινικοί αποφυλακίζονταν και στη συνέχεια δούλευαν για τον Βλαστό χωρίς εμείς να έχουμε αντιληφθεί αυτήν την εγκληματική συνεργασία που ξεκινά μέσα από τις φυλακές. Επί σειρά ετών η ΕΥΠ αντλεί στοιχεία από υποκλοπές συνομιλιών του Βλαστού, χωρίς όμως τις περισσότερες φορές να αποτρέψει τα σχέδιά του», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...