Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ψάχνουν τις γυναίκες που είχαν προλάβει να κατέβουν από το ελικόπτερο του Βλαστού


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της απόπειρας απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, καθώς τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για δύο γυναίκες οι οποίες είχε επιβιβαστεί στο ελικόπτερο από τον Ασπρόπυργο, οπότε και ξεκίνησε.

Πρόκειται για δύο γυναίκες μέσης ηλικίας, ομογενής από τη Ρωσία και τη Ρουμανία. Αν και δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν οι δύο γυναίκες είχαν συμμετοχή στην απόπειρα της απόδρασης, πιστεύεται πως θα αυτές θα ήταν τα πρόσωπα που θα βοηθούσαν τον Βλαστό να κρυφτεί στην περίπτωση που κατόρθωνε να αποδράσει.

Τα δύο πρόσωπα που αναζητά τώρα η ΕΛ.ΑΣ είχε επιβιβαστεί στο ελικόπτερο μαζί με τον χειριστή και τον μηχανικό στον Ασπρόπυργο, αλλά δεν ακολούθησαν σε όλη τη διαδρομή καθώς αποβιβάστηκαν στα Τέμπη και απομακρύνθηκαν από το σημείο με αυτοκίνητο.

Ο Αλβανός κακοποιός είχε «κλείσει» το ελικόπτερο

Το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί τηλεφωνικά ο Αλβανός συνεργάτης του Βλαστού και μάλιστα είχε στείλει fax για την επιβεβαίωση της ενοικίασης από ξενοδοχείο του Βόλου. Το ραντεβού με το πλήρωμα είχε δοθεί λίγο πριν από τις 16:00. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ζαγορά Πηλίου και εκεί επιβιβάστηκαν οι δύο κακοποιοί ο Έλληνας και ο Αλβανός. Στο ελικόπτερο ήταν ήδη οι δύο γυναίκες και υποτίθεται πως όλοι οι επιβάτες είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο λίγα λεπτά τις τέσσερις ο πιλότος προσγείωσε το ελικόπτερο σε άλλο γήπεδο ποδοσφαίρου, στην περιοχή των Τεμπών και αποβιβάστηκαν οι δύο γυναίκες.

Στη συνέχεια το ελικόπτερο απογειώθηκε ξανά και τότε οι κακοποιοί έδειξαν τις προθέσεις τους.

Τι συνέβη στο αέρα λίγο πριν φτάσουν στις φυλακές Τρικάλων

Ο πιλότος του ελικοπτέρου υπό την απειλή όπλου δηλώνει στις 16:15'' βλάβη στον κινητήρα και πιθανή αναγκαστική προσγείωσή του. Από εκείνο το σημείο και μετά χάνονται οι επικοινωνίες μαζί του. Το κέντρο διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας όμως διαπιστώνει ότι το ελικόπτερο βρίσκεται στον αέρα και κινείται προς τα Τρίκαλα και προφανώς ειδοποιεί της ΕΛ.ΑΣ. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Τελικά λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το ελικόπτερο βρέθηκε πάνω από το χώρο των φυλακών. Οι φρουροί έριξαν προειδοποιητική βολή, με βάση τις διαταγές που είχαν. Τότε οι δύο συνεργοί του Βλαστού απάντησαν με καταιγισμό πυρών από δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Το σχέδιο ήταν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό ώστε ο Βλαστός να καταφέρει να ανέβει στην ανεμόσκαλα που του είχαν ρίξει για να ολοκληρωθεί η απόδραση, Ακολούθησε πραγματική μάχη με τον Βλαστό να επιχειρεί δύο φορές να ανέβει στην ανεμόσκαλα. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του βαρυποινίτη, αφού μπλέχτηκε στο προστατευτικό σύρμα και έπεσε από ύψος 7 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο Παναγιώτης Βλαστός ετοιμαζόταν να αποδράσει μαζί με έναν ακόμη κρατούμενο για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία, ενώ φαίνεται πως ο πιλότος και ο μηχανικός δεν ήταν συνεργοί, αλλά όμηροι.

Τελικά το ελικόπτερο υποχρεώθηκε να προσγειωθεί και οι κακοποιοί - συνεργοί του Βλαστού παραδόθηκαν.

Πάνω από 500 σφαίρες στις φυλακές - Τι πληροφορίες είχε η Αστυνομία

Η σφοδρότητα της μάχης αποτυπώνεται από την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές όπου έχουν βρεθεί πάνω από 500 σφαίρες, ενώ το ελικόπτερο, αλλά και όλα τα φυλάκια είναι πραγματικά γαζωμένα από πυρά. Μάλιστα στα φυλάκια τουλάχιστον ογδόντα βολίδες έχουν σφηνωθεί στα τζάμια και τους τοίχους τους.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαρρέεται ότι υπήρχε ενημέρωση εδώ και δύο μήνες πως επίκειται προσπάθεια απόδρασης κρατουμένου με ελικόπτερο και είχε σημάνει συναγερμός σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Τα πρώτα ευρήματα αναφέρουν ότι οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού είχαν μαζί τους και εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους απείλησαν να χρησιμοποιήσουν.

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ο Παναγιώτης Βλαστός μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...