Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αρβανιτόπουλος: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο ό,τι και εάν λέει η ΟΛΜΕ

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν κινδυνεύει η θέση κανενός εκπαιδευτικού, οι οποίοι παράλληλα όπως επεσήμανε θα αποκτήσουν από τη νέα σχολική χρονιά οργανική θέση.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ τον περασμένο Μάιο απειλούσε να "βάλει μπουρλότο" στα όνειρα και τις ελπίδες των μαθητών στις Πανελλαδικές. Σήμερα, με περίσσεια ευκολία, απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις. Να είστε σίγουροι ότι εκφράζει μια ισχνή μειοψηφία και όχι την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Πιστεύω ότι, επειδή η ελληνική κοινωνία καθημερινά απειλείται από τη δυσβάσταχτη οικονομική πραγματικότητα, δεν χρειάζεται , δεν αντέχει τεχνητές οξύνσεις και συνδικαλιστές ασκήσεις. Όλα αυτά περισσεύουν» ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, προσθέτοντας πως «μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως δεν έχει υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού. «Από τους 150.000 εκπαιδευτικούς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.100 όταν η δημοσιοποιημένη απειλή ξεπερνούσε τους 7.500-απειλή που εξουδετερώσαμε με επιχειρήματα μακριά από συντεχνιακή λογική, αλλά θεμελιωμένα με μεθοδολογική επάρκεια και αδιαμφισβήτητη εγκυρότητα. Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει».

Όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου εντός του τριμήνου, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκτήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί οργανική θέση. «Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση στο σχολείο χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια», ανέφερε.

Ο υπουργός Παιδείας ανήγγειλε τη δημιουργία δημόσιων σχολών και ινστιτούτων που θα παρέχουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για όλους ενώ παραδέχθηκε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 λιγότερους αναπληρωτές, ως αποτέλεσμα αναπόφευκτης δημοσιονομικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...