Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Σοκ στην Ελλάδα: Παντρεμένες δουλεύουν σε οίκους ανοχής για να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα

Οι τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα παίρνουν νέες διαστάσεις, καθώς όπως προκύπτει μετά από ρεπορτάζ της Espresso, όλο και περισσότερες γυναίκες παντρεμένες και μη ανεξαρτήτως ηλικίας, καταφεύγουν στην πορνεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα για την οικογένεια της.

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες απελπισμένες γυναίκες, ζητούν μια θέση εργασίας σε οίκους ανοχής, προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις οικογένειες τους.

Στο δημοσίευμα, φιλοξενούνται και οι δηλώσεις ενός άνδρα και μιας γυναίκας οι οποίοι διατηρούν studio για ερωτικές συνευρέσεις στο κέντρο της Αθήνας και αναφέρονται εκτενώς στο δυσάρεστο αυτό γεγονός.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλές γυναίκες που πριν από λίγα χρόνια δεν είχαν περάσει ούτε έξω από οίκο ανοχής, έρχονται σε μας και ζητούν να εργαστούν ως ιερόδουλες για να βγάλουν το ψωμί τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα χαράτσια», δηλώνει μια εκ των ιδιοκτητών και συνεχίζοντας υποστηρίζει πως οι περισσότερες από τις γυναίκες που καταφεύγουν στους οίκους ανοχής, είναι μεταξύ 30 και 45 ετών, με οικογένειες και παιδιά».

Ενδεικτική της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει αρκετές οικογένειες, είναι η ιστορίας που αφηγείται στην εφημερίδα ο άνδρας ιδιοκτήτης, από μια γυναίκα που ζήτησε δουλειά στον οίκο ανοχής, αλλά κατέρρευσε ψυχολογικά: «Πριν από λίγο καιρό ήρθε μια γυναίκα γύρω στα σαράντα και μου είπε πως ο άντρας της είχε απολυθεί από τη δουλειά του και πλέον εργαζόταν περιστασιακά σε μια εταιρεία που κάνει μετακομίσεις και μεταφορές! Είχαν δύο παιδιά και έμεναν στο νοίκι, αλλά τα χρήματα που έβγαζαν ήταν γύρω στα 500 ευρώ το μήνα. Μου ζήτησε να δουλέψει δύο φορές την εβδομάδα στο πρωινό πρόγραμμα, ώστε να μπορεί να λείπει από το σπίτι χωρίς να καταλάβει κάτι ο σύζυγος της. Η εξωτερική της εμφάνιση ήταν πολύ καλή, αλλά της εξήγησα πως για να δουλέψει στο studio θα έπρεπε πρώτα να βγάλει άδεια εργασίας και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Όταν τη ρώτησα αν έχει σκεφτεί καλά αυτό που πάει να κάνει έβαλε τα κλάματα και μου είπε πως φοβάται, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή! Στεναχωρήθηκα πολύ και τη συμβούλεψα να πάει πίσω στο σπίτι της και να ψάξει για μια άλλη δουλειά, γιατί με αυτήν την ψυχολογία ήταν αδύνατο να μπει στο δωμάτιο με πελάτη. Η δουλειά της ιερόδουλης είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική. Όταν είσαι στο κρεβάτι με πελάτη, το συναίσθημα πρέπει να πάει περίπατο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...