Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αρχισαν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά

Από τους δημοτικούς αστυνομικούς ξεκίνησαν οι απολύσεις στο Δημόσιο λόγω πλαστών δικαιολογητικών (πτυχίων κτλ). Οπως αποκάλυψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου με παρέμβαση εισαγγελέα απολύθηκαν τρεις δημοτικοί αστυνομικοί.

Μιλώντας στο Mega, η κυρία Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι μετά  από τον έλεγχο περίπου του 50% των πιστοποιητικών πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών «τολμώ να εκτιμήσω ότι το ποσοστό αυτό (σ.σ. όσων έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά) κυμαίνεται στο  5 έως 10%», επισημαίνοντας, ότι η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής καταδεικνύει πως η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων είναι νόμιμη.

Σύμφωνα με την υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι έλεγχοι που γίνονται αναμένονται να ολοκληρωθούν σύντομα και θα επεκταθούν καθώς υπάρχει ανάγκη «να ξεχωρίσουν επιτέλους τα ξερά από τα χλωρά, να μην τα καίμε όλα».

Παράλληλα, η κυρία Χριστοφιλοπούλου πρότεινε τη διενέργεια και δειγματοληπτικών ελέγχων, προκειμένου «να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία, αν θέλουμε να χτίσουμε ένα δημόσιο τομέα που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και να μιλήσουμε για διοικητική μεταρρύθμιση».

Το 4% των υπαλλήλων θα μπουν σε κινητικότητα - Θα απολυθούν όσοι κορόιδεψαν

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της κινητικότητας, η κυρία Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε αυτό των καθεστώς δεν θα ξεπερνά το 4% και από αυτούς, το μεγαλύτερο ποσοστό θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. «Θα απολυθούν όσοι μπήκαν παράνομα και κορόιδεψαν το δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτό το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται»

Οσον αφορά τα νέα πειθαρχικά συμβούλια η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι με αυτά επιταχύνεται ο έλεγχος των υποθέσεων και έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή για όσους παραβαίνουν τους κανόνες.«Το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αξιοκρατία. Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...