Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Τέσσερις «κομπίνες» που κάνουν οι καταστηματάρχες, για να μην εκδίδουν αποδείξεις

Παρά τις συνεχείς πιέσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής, αρκετοί καταστηματάρχες φαίνεται πως ακόμη δεν έλαβαν το «μήνυμα» και επιμένουν εξαπατούν τους πελάτες που επισκέπτονται τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να μην εκδώσουν αποδείξεις.

Το φαινόμενο των «μαϊμού» αποδείξεων, δεν είναι τωρινό στην Ελλάδα. Αντίθετα πολλοί επιτήδειοι επιχειρηματίες, είχαν «θεσμοθετήσει» την μη έκδοση αποδείξεων ή για να είμαστε πιο ακριβείς έβρισκαν «πατέντες» για να κόψουν όσο το πιο δυνατόν λιγότερες αποδείξεις.

Μια από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές σε διάφορα καταστήματα, είναι να δίνουν παλαιότερες αποδείξεις σε πελάτες, οι οποίες ωστόσο στο ποσό που αναγράφουν, είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τον λογαριασμό που έχουμε πραγματοποιήσει στο κατάστημα.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουμε στον έλεγχο των αποδείξεων, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που μια απόδειξη μπορεί να προέρχεται από «μαϊμού» ταμειακή μηχανή, η οποία είναι αδήλωτη.

Μια άλλη συνηθισμένη πρακτική η οποία συμβαίνει κυρίως σε ταβέρνες και εστιατόρια, είναι αντί για απόδειξη, οι καταστηματάρχες να δίνουν στον πελάτη τον λογαριασμό της παραγγελίας του εκτυπωμένο. Ο λογαριασμός αυτός δεν έχει καμία ισχύ και δεν μετρά φυσικά ως απόδειξη.
Τέλος, πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, οι καταστηματάρχες να κάνουν «λάθος» και να τοποθετούν μπροστά από το ποσό πληρωμής ένα «0» με αποτέλεσμα αυτόματα το ποσό αντί για ευρώ να είναι σεντ, (π.χ., είναι πιθανό εάν έχουμε ξοδέψει 23 ευρώ, ο λογαριασμός να αναγράφει 0,23 ευρώ, δηλαδή 23 λεπτά).


Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...