Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο

Στο στόχαστρο άλλες 2.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες - Δε θα δείχνουν καμία επιείκεια στους παραβάτες - Επιβολή «λουκέτου» μέχρι και για 30 ημέρες


Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε καταστήματα για φοροδιαφυγή και μετά το τέλος του καλοκαιριού, έπειτα και από τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη και δείχνουν ότι η μέση παραβατικότητα των επιχειρήσεων στους ελέγχους του ΣΔΟΕ από 6 έως 18 Αυγούστου σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς ανήλθε σε ποσοστό 46,65% .

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να  περιοριστούν στο ελάχιστο τα ποσοστά και για αυτό, σύμφωνα με πηγές, ιδιαίτερο βάρος θα πέσει στους προληπτικούς ελέγχους, δηλαδή στην έκδοση αποδείξεων, ενώ κυρίως στο στόχαστρο μπαίνουν κέντρα διασκέδασης και εστίασης.

Σημειώνεται πως σε αυτό τον δεύτερο γύρο ελέγχων αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο άλλες 2.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες και μάλιστα,  έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Με βάση πληροφορίες, η γραμμή που έχει ζητηθεί να ακολουθήσουν οι ελεγκτές είναι να μην επιδείξουν ίχνος επιείκειας στους κατ' εξακολούθησιν παραβάτες, οι οποίοι μετά από τα 48ωρα «λουκέτα», θα τιμωρούνται αυστηρότερα  με κλείσιμο της επιχείρησής τους για έναν ολόκληρο μήνα.

Ακόμη, από τους ελέγχους αυτούς δε θα ξεφύγουν γνωστοί καλλιτέχνες που συνεχίζουν τις περιοδείες ανά την Ελλάδα, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, κατά τους περασμένους μήνες αποτελούν «άντρο» παραβατικότητας. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι, δε, θα γίνονται σε δύο φάσεις, καθώς θα ελέγχονται όλες οι νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις όσοι πιάστηκαν να παρανομούν στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...