Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πως στήθηκε ο κοριός της ΕΥΠ και «έπιασε» το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

Ο κοριός της ΕΥΠ ήταν αυτός που έδωσε τη χαριστική βολή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων και οδήγησε στη σύλληψη των μελών του. Πριν από περίπου έξι μήνες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής είχαν φτάσει καταγγελίες για κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων που λυμαίνονταν την αγορά και εξαπατούσαν ναυτιλιακές εταιρείες και καταναλωτές καυσίμων. 


Οι έρευνες των αστυνομικών ξεκίνησαν άμεσα και τότε ζητήθηκε και η βοήθεια της ΕΥΠ, ώστε να συνδράμει με τον κοριό και να παρακολουθηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τελικά τα μέλη του κυκλώματος αν και προσπαθούσαν να καλύψουν τα ίχνη τους με κωδικές ονομασίες και με πολλά τεχνάσματα δεν τα κατάφεραν.


Ποιες συνθηματικές φράσεις κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ

Με συνθηματικές φράσεις μιλούσαν στα κινητά τηλέφωνα τα μέλη του κυκλώματος του λαθρεμπορίου καυσίμων όπως έχουν καταγραφεί. Από αυτές ξεχωρίζουν οι παρακάτω:

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Χατζόπουλος ο υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ που συμμετείχε στο κύκλωμα για να τους ενημερώνει για τους επικείμενους ελέγχους που πραγματοποιούσε σε τακτά διαστήματα το υπουργείο, έπαιρνε τηλέφωνο στα μέλη της σπείρας και τους έλεγε: «...βγαίνει η Μετρολογία», κάτι που σήμαινε πως θα ακολουθήσουν σαρωτικοί έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης ο υπάλληλος στην γεφυροπλάστιγγα του ΟΛΠ που μετρούσε τα βυτιοφόρα τις Εταιρείας για την τροφοδοσία των πλοίων, όταν είχε βάρδια και μπορούσε να «στήσει την δουλειά» το ελλιπές ζύγισμα δηλαδή του φορτίου, έπαιρνε τηλέφωνο στα μέλη του κυκλώματος και τους έλεγε το συνθηματικό «...οι μπανάνες και τα τελάρα έχουν φτάσει».

Τέλος και όσων αφορά στην κομπίνα με την τροφοδοσία των πλοίων, οι οδηγοί επικοινωνούσαν με των «αρχηγό» για να τον ενημερώσουν λέγοντας του: «ήταν τα πιτ μπουλ από πάνω μας και δεν καταφέραμε να κάνουμε βήμα», εννοώντας πως δεν κατάφεραν να κλέψουν στο μέτρημα κατά την διάρκεια τις τροφοδοσίας γιατί ο μηχανικός του πλοίου δεν έκανε τα «στραβά μάτια.»

Οι επιτήδειοι όμως είχαν δώσει και ονομασίες σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Και οι ονομασίες δεν τελείωναν εκεί αφού τα μέλη του κυκλώματος είχε πολλά συνθηματικά.

Πρατήριο καυσίμων στους Αμπελόκηπους: «Η πολυκατοικία»
Πρατήριο καυσίμων στο Πέραμα: «Το ουζερί»
Για ελέγχους με πλωτά σκάφη: «Θα πάνε για ψάρεμα αύριο τα παιδιά»
Χερσαίοι έλεγχοι: «Θα βγουν οι δικηγόροι» ή «θα βγει η μετεωρολογία»
Συνάντηση μελών: «πάμε για ούζα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...