Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δέσμευση 2,5 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς του Ευσταθίου

Ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ αλίευσαν και δέσμευσαν οι ανακριτές της διαφθοράς σε τραπεζικό λογαριασμό του 82χρονου μιζαδόρου Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου γερμανικής εταιρίας ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

         
Της Μαρίας Δήμα/ efsyn.gr

Οι ανακριτές κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γ. Σταυρόπουλος που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, εντόπισαν σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνολικά από τους λογαριασμούς του κατηγορούμενου πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS και της RHEINMETAL AG, Παναγιώτης Ευσταθίου φέρονται να έχουν περάσει πάνω από 36 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θεωρούνται από τις ανακριτικές αρχές μίζες ή μέρος μιζών για τουλάχιστον δυο εξοπλιστικά προγράμματα.

Ήδη οι ανακριτές έχουν καλέσει σε απολογία τη σύζυγο του κατηγορούμενου για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για το οποίο κατηγορείται και έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους και ο ίδιος ο Παναγιώτης Ευσταθίου. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος από την υπόθεση του αντιαεροπορικού συστήματος ASRAD εμπλέκεται σε μίζες και για την υπόθεση των υποβρυχίων. Μάλιστα κατά την απολογία του είχε παραδεχτεί ότι υπήρξαν παράνομες πληρωμές και μετά το 2005, ενώ δυο φορές απέφυγε την προφυλάκιση λόγω του προχωρημένους της ηλικίας του και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Πάντως, έξι ακόμα κατηγορούμενοι καλούνται σε απολογία τις επόμενες ημέρες για το αντιαεροπορικό σύστημα ASRAD. Πρόκειται για στρατιωτικούς που μετείχαν στις επιτροπές, οι οποίες ενέκριναν την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.

Στο μεταξύ, δυο ακόμα πρόσωπα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ελληνικών και ελβετικών αρχών καθώς φέρονται να έπαιξαν ρόλο στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τεράστιων χρηματικών ποσών από μίζες μέσω του ελβετικού τραπεζικού συστήματος . Πρόκειται για τους τραπεζίτες Όσβαλτ και Λυγινό που φέρονται να εμπλέκονται στις διαδρομές του μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Και για τους δυο οι Ελβετοί ανακριτές που είχαν έρθει στην Ελλάδα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Φάνης Λυγινός, υπάλληλος ελβετικής τράπεζας κατονομάστηκε από τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Τον εμφάνισε ως τον άνθρωπο που είχε αναλάβει μέσω του τραπεζικού συστήματος να ξεπλένει τις μίζες. Μάλιστα περιγράφοντας συγκεκριμένη συνάντηση είχε αναφερθεί σε παλιό πολιτικό τον οποίο ο Λυγινός συναντούσε και τον αποκαλούσε «πατέρα» και «άπληστο».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...