Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή του φυγά Κώστα Σακκά

Δημοσιεύθηκε από δικτυακό τόπο επιστολή του Κώστα Σακκά, στην οποία κάνει λόγο για κορύφωση του ταξικού πολέμου, κάνοντας ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και του «συστήματος», κατηγορώντας το ότι «ενεργεί για λογαριασμό της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ», καθώς «χαρακτηρίζουν τους αναρχικούς αγωνιστές τρομοκράτες». 


Ο Σακκάς θεωρείται φυγάς   από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου 2014, καθώς παραβίασε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του και δεν έδωσε το «παρών» στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων.


Ο Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010 έξω από κρησφύγετο με όπλα στη Ν. Σμύρνη. Μετέφερε σακίδιο με βαρύ οπλισμό. Εις βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στην πορεία των αστυνομικών και δικαστικών ερευνών συσχετίστηκε με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος, πάντως, αρνείται τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη οργάνωση. Εκτός του κρησφύγετου στη Ν. Σμύρνη, φυσική παρουσία του Σακκά είχε διαπιστωθεί στη γιάφκα του Αγρινίου και σε δύο διαμερίσματα στην πρωτεύουσα, στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά και το στην οδό Μυστρά στη Γλυφάδα. Ο 30χρονος αποφυλακίστηκε έπειτα από πολυήμερη απεργία πείνας, τον Ιούλιο του 2013.

Στις 7 Ιανουαρίου 2014 συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικών όρων, καθώς διανυκτέρευσε στο Ν. Ψυχικό αντί της πατρικής του κατοικίας, στον Πειραιά. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο 30χρονος κρίθηκε αρχικά αθώος, ενώ στις 16 Ιανουαρίου η Εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που είχε κρίνει αθώο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου. Την ίδια ημέρα (την 16η Ιανουαρίου) ο Σακκάς συνελήφθη εκ νέου, καθώς αποτύπωμά του ανιχνεύθηκε σε πειστήρια που είχαν κατασχεθεί από το σπίτι-κρησφύγετο των «Πυρήνων» στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το συγκεκριμένο σπίτι τον Σεπτέμβριο του 2009, έπειτα από έρευνες αρκετών μηνών. Και σε αυτήν την περίπτωση, πάντως, ο Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ (σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα χρήματα έπρεπε να καταβληθούν χθες) δίχως να μεταβληθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του το καλοκαίρι του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...