Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ποιά κρίση; 143 υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ με καταθέσεις 32 εκατομμυρίων στο Εξωτερικό

Πρώτοι και καλύτεροι στη... φυγή καταθέσεων αποδεικνύονται υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς, όπως έδειξαν οι σχετικοί έλεγχοι, 143 από αυτούς έβγαλαν στο Εξωτερικό 32 εκατομμύρια ευρώ! Μάλιστα, οι οικονομικοί εισαγγελείς ετοιμάζονται να ασκήσουν διώξεις σε πέντε περιπτώσεις.
 
Στην λίστα με όσους έβγαλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο Εξωτερικό, που προέκυψε μετά την εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των δημοσίων υπαλλήλων, περιλαμβάνονται 8 τελωνειακοί, 8 εργαζόμενοι στο Γενικό Χημείο του Κράτους, 7 διοικητικοί, 9 άτομα στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, 7 εργαζόμενοι στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και 3 εργαζόμενοι στη Βουλή.


Αποκαλυπτικά στοιχεία προκύπτουν και από τους ελέγχους του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς ντοπίστηκαν 50 πολεοδόμοι που έβγαλαν εκτός συνόρων εμβάσματα συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ! Συγκεκριμένα, 14 είχαν εμβάσει ποσά άνω των 300.0000 ευρώ. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι πολεοδόμοι της επαρχίας με 30 εμβάσματα συνολικού ποσού 7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ βρέθηκαν και 20 εμβάσματα από πολεοδόμους της Αττικής συνολικού ποσού 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως προέκυψε από τους σχετικούς ελέγχους, τα εκατομμύρια άρχισαν να ρέουν σε Ελβετία, Γερμανία και Αγγλία ιδιαίτερα την περίοδο 2009 – 2010, τότε που πολιτικοί και αρμόδιοι παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι οι καταθέσεις τους στην χώρα μας είναι ασφαλείς.

Έλληνας κροίσος με 9 γράμματα: εφοριακός

Κάθε άλλο παρά το καλό παράδειγμα έδωσαν οι εν λόγω υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που έστειλαν το «περίσσευμά» τους σε μεγάλες τράπεζες του Εξωτερικού.

Ο πιο... φτωχούλης υπάλληλος έστειλε στα ξένα έμβασμα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ακολουθεί ένας άλλος με 1,1 εκατομμύρια ευρώ. 
Συνολικά, δύο στους τρεις έβγαλαν εμβάσματα από 100.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ περίπου δέκα είναι εκείνοι με ποσά άνω των 500.000 ευρώ.

Ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι εξηγήσεις που έχουν δώσει οι 129 από τους 143 έχουν κριθεί προς το παρόν ικανοποιητικές, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 14 υπαλλήλους.
Παράλληλα, ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις σε πέντε από τους υπαλλήλους, που έβγαλαν χρήματα στο Εξωτερικό και δεν κατάφεραν να αιτιολογήσουν ποσά ύψους 550.000 ευρώ ο πρώτος, από 200.000 ευρώ οι άλλοι δύο και από 100.000 ευρώ δύο ακόμη υπάλληλοι.

Οι εν λόγω υπάλληλοι διώκονται πειθαρχικά για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή διαγωγή, ενώ οι φάκελοί τους εστάλησαν στον Εισαγγελέα για τη διερεύνηση και ενδεχόμενων ποινικών παραβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...