Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Περίεργη συνύπαρξη: Με τον Κάντα στο πάνελ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η μητέρα της Ζωής και ο Γ. Στουρνάρας

Η ΝΔ ξεκίνησε προ ημερών «πόλεμο» γιατί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος παρουσίασε το 2000 ένα βιβλίο του κατηγορούμενου για μίζες στα εξοπλιστικά Αντώνη Κάντα. Στο πάνελ βρισκόταν, όμως, και ο Γιάννης Στουρνάρας.


Σε σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσιεύει ολόκληρη την φωτογραφία από την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κάντα στην οποία διακρίνονται: Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Λίνα Αλεξίου (μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου) και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Το ρεπορτάζ της εφημερίδας φέρει τον τίλτο «Μια περίεργη συνύπαρξη».

Ωστόσο, προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου υπήρξε καταπέλτης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αυτή ακριβώς τη φωτογραφία. Ολα ξεκίνησαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σιωπά στο θέμα του Αντώνη Κάντα και τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας εξαπέλυσε καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη πως «εξακολουθεί να σιωπά, αν και η κοινωνία βοά μετά από όσα ομολόγησε» ο κ. Κάντας.

«Σιγή ασυρμάτου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ίσως κάποιοι να επιβεβαιώνουν ότι ... η σιωπή είναι χρυσός;» σημείωνε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος έχει θέσει σειρά «αμείλικτων» ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, με αφορμή τη «δυσωδία των περίφημων εξοπλιστικών προγραμμάτων». Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιοπολίτευσης ρωτούσε χαρακτηριστικά αν «το τσουνάμι μίζας, που περιγράφει ο κ. Αντώνης Κάντας, σταμάτησε ξαφνικά με την αποχώρησή του ή συνεχίζεται».

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου και του Κάντα

Απαντώντας, η ΝΔ πέρασε στη αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για υποκρισία:
«Ας ρωτήσει ο κ. Δρίτσας το γραφείο του κ. Τσίπρα να τον ενημερώσουν σε ποιες νευραλγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον όλοι οι στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και του κ. Κάντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΝΔ και προσθέτει: «Επίσης ας ρωτήσει το ίδιο γραφείο για να μάθει ποιοι παρουσίαζαν το βιβλίο του Αντώνη Κάντα, εξυμνώντας το έργο του...».

Επανερχόμενος ο κ. Δρίτσας, κατηγόρησε τη ΝΔ πως εξακολουθεί να αποφεύγει τα ερωτήματα: «Καταπληκτικό! Πέντε μέρες μετά, το γραφείο Τύπου της ΝΔ, προφανώς και η Κυβέρνηση, το μόνο που έχει να πει για τις ομολογίες του Κάντα είναι ότι ... φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποκρισία είναι να αποφεύγεις τις ευθύνες σου κι όταν μάλιστα αυτό χαρακτηρίζει μια Κυβέρνηση και κόμματα που κυβερνούν, τότε όλοι καταλαβαίνουν...».

«Θα μας πουν τουλάχιστον αν τα πρόσωπα και οι εταιρείες που έδωσε ο Κάντας εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το Ελληνικό Δημόσιο;» κατέληξε.

Ποιός παρουσίασε το βιβλίο του Κάντα το 2002

Το 2002 ήταν μια χρονιά συγγραφικής έμπνευσης για τον Αντώνη Κάντα. Συνεργάτης στενότατος του υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, ανέλυσε τις σκέψεις του για την οικονομία της άμυνας στις σελίδες ενός βιβλίου, που παρουσίασαν από κοινού οι κκ. Άκης Τσοχατζόπουλος και Νίκος Κωνσταντόπουλος, στο Πολεμικό Μουσείο καθώς και η Λίνα Αλεξίου και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτή η φωτογραφία ήταν ως τώρα γνωστή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...