Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Παράταση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

Παράταση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε τελικά πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών.


Όσο και εαν εμφανιζόταν ανυποχώρητος ο γενικός γραμματέας εσόδων Χ. Θεοχάρης, η παράταση δόθηκε εξαιτίας των ουρών σε τράπεζες και εφορίες.


"Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014".

Για ποιες δουλειές θα ανοίξουν οι εφορίες 2 και 3 Ιανουαρίου

Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τους προϊσταμένους των Εφοριών να ορίσουν 3 εως 5 υπαλλήλους που θα εξυπηρετήσουν έκτακτες περιπτώσεις φορολογουμένων στις 2 και 3 Ιανουαρίου.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι εφορίες θα μείνουν κλειστές ώστε οι υπάλληλοι να ενημερωθούν για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Όμως με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών ζητάει από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ να ορίσουν 3 εως 5 υπαλλήλους που θα εξυπηρετήσουν στις 2 και 3 Ιανουαρίου τους φορολογούμενους ΜΟΝΟΝ για τις εξής έκτακτες περιπτώσεις:

- χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του

- παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014

- κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία

- κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...